פחדים אצל בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל בת 8
    זיווה
    23/05/2010

בתי בת 8 שנים ושלושה חודשים .היא ילדה מאוד בוגרת, חברותית ,מצחיקה ומתנהלת כמו כל ילדה בגילה .העיניין אצלה הוא שקיים בה פחד מחושך . היא פוחדת לשחק בחדרה לבד בשעות הערב ,
    או להיות לבד נניח בסלון כשאני מארגנת את אחיה במקלחת וכו. יש לציין שלעיתים היא כן נמצאת לבד בחדר בערב כלומר לפעמים היא מתגברת על הפחד .כמו כן עד לפני חודש וחצי היא ישנה בחדרה , לבד עם מנורת לילה קטנה והכל היה בסדר . השינוי לרעה היה לפני כחודש וחצי ביום הזכרון לשואה . מאותו היום שדברו איתם על הנושא בבית הספר (בבית היא לא צפתה בתוכניות|) הילדה לא מוכנה לישון לבד בלילה היא בוכה וצורחת שהיא מפחדת "בגלל השואה" ישבנו והסברנו לה שאין ממה לפחד אך דבר לא עזר. בשבועייםה ראשונים הסכמנו שתישן איתנו או שתירדם בסלון ואז העברנו אותה למיטתה .לאחר שבועיים הסכמנו שתרדם עם אור דלוק לגמרי אך דבר לא עוזר היא בוכה וצורחת וברוב המקרים גם כשנרדמת , היא מתעוררת לפנות בוקר ורוצה "למיטה שלנו" העיניין הוא שבמשך היום היא בסדר גמור ולעיתים יש לי הרגשה שזה עיניין של תשומת לב שהיא מנסה למשוך מאתנו . שאלתי היא איך אני באמת מבחינה שיש כאן בעיה רצינית של פחד או שזהו עיניין של משיכת תשומת לה מאתנו ההורים ? האם נדרש כאן טיפול פסיכולוגי ? אני רוצה לציים שיש לה אח , בני , בן 5 ושנייהם מקבלים את מרב תשומת הלב והאהבה ממני ובעלי (אביהם) .
    מצפה לתשובה ועזרה ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

סמדר ריינר
    23/05/2010

שלום זיווה,
    אנא פני עמודת שאלות נפוצות לתשובה שעוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר, ניתן לשקול פניה לטיפול. גם אם הפחד לא אמיתי אלא קריאה לתשומת לב, זה גם אומר משהו שכדאי לבדוק אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו