ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים
    שרון
    24/05/2010

שלום
    ביתי בת 2.5 ילדה מדהימה (כמובן) מאוד חברותית, משתפת ומשחקת.
    הולכת לגן מגיל 9 חודשים. בחודשים האחרונים מספרת לי הגננת שהיא מרביצה לילדים כשמשהו לא נראה לה (לדוגמא: כשהיא רוצה לשבת בכיסא מסויים, או רוצה משחק כל שהוא וכיוצב') בבית זה גם קורה לפעמים (לדוגמא: כשאני אומרת לה משהו שלא מוצא חן בעייניה או כשהיא נעלבת ממני) אני תמיד אומרת לה בטון תקיף שאסור להרביץ ושזה לא נעים לי והיא מייד אומרת סליחה ומחפשת את קירבתי. אני גם אמרתי לה כמה פעמים שאסור להרביץ בגן לילדים שזה לא נעים להם. אבל כאמור זה לא מפסיק. לפי הגננת זה קורה לפחות פעם ביום. למה זה קורה? האם משהו מפריע לה? יכול להיות שהיא כועסת על הגננות או שלא טוב לה שם? היא גם ילדה מאוד עקרונית. כלומר, היא תעשה רק מה שטוב לה. לדוגמא: כשאני מבקשת לאסוף את הצעצועים היא במקרה הטוב מתעלמת ובמקרה אחר היא תגיד לי שהיא לא רוצה או שאמא תאסוף. או כשאני מבקשת לבוא לאמבטיה וכו'

לכן שתי שאלות אחת איך לגרום לה להפסיק להרביץ (ולמה היא מרביצה) ושתיים איך ללמד אותה לאסוף את הצעצועים שלה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 2.5

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום שרית,
    הילדה מרביצה כי עדיין קשה לה להכיל תסכול. זה מתאים לגיל, ולא כל כך נדיר. זה לא מספיק להגיד לה שאסור להרביץ, כדאי ללמד אותה דרכים לופיות להמודדות כשקשה לה.
    קודם כל צריך לתת ליווי מילולי לתחושה (זה מעצבן אותך שהו איושב בכיסא, את רצית את הכיסא הזה והוא השיג אותך) ואחר כך להגיד משהו כמו - אפשר לבקש, או אפשר להמתין בפעם הבאה את תתפסי קודם, וגם להציע דרך לראות בצורה חיובית אופציות אחרות - הנה גם הכיסא הזה מתאים, הו אליד החברה שלך יעלי, עכשיו תוכלו לשבת יחד ויהיה לכן כיף, וכו'.
    לגבי איסוף הצעצוצעים - היא ילדה קטנה, זו קצת דרישה מוגזמת לצפות ממנה תמיד לאסוף אחריה הכל, אפשר לאסוף איתה ביחד, לעשות מזה משחק וכו' (מי קולע לסל של הצעצועים וכו') לנסות להתגמש איתה, להסתפק בכך שתתחיל לסדר ואת תסיימי כו'. אפשר גם להציע חיזוק חיובי, אם תעזרי לסדר, נספיק ללכת לגינה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים-המשך

שרון
    07/06/2010

שלום רב,
    חלפו שבועיים מאז שפניתי לאחרונה. הגננת אומרת שהילדה ממשיכה "לכסח" ילדים. אתמול הייתי איתה בגינה עם כמה ילדים מהגן שלה והיא אכן הרביצה כמה פעמים לאותה ילדה. כל פעם ניגשתי אליה ואמרתי לה שאסור להרביץ שאני מבינה שזה קשה לה שהקדימו אותה במגלשה אבל היא המשיכה עוד פעם. היא קלטה שזה מכעיס אותי ושזה לא בסדר. וכשקראתי לה היא לא באה אלי ואמרה לא. בפעם השלישית אמרתי לה שאם היא עושה זאת שוב אנחנו הולכים מהגינה והיא אמרה שהיא לא רוצה. בבית היא גם נותנת מכה לפעמים כאשר אני מבקשת ממנה לעשות משהו או כשאני אומרת לה על משהו שאסור. איך להנחות את הגננות בגן "להעיר" לה כי יש לי תחושה שהן לא עושות זאת נכון (כועסות מידי, או מעליבות אותה בפני ילדים אחרים) וזה מגביר את התופעה. דואגת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום שרית,
    קודם כל יש צורך בסבלנות, מדובר בילדה קטנה, שזו הדרך שלה לבטא את אי שביעות רצונה. חושב גם לתת לה כלים מה כן לעשות, בדוגמא שהבאת תיארת רק שאת אומרת לה מה לא לעשות, ואת אומנם מבינה שקשה לה אבל לא נותנת אלטרנטיבה. ייתכן שהיא זקוקה שתגיד לה למשל "צריך להמתין בסבלנות, עוד מעט יגיע תורך וגם לך יהיה כיף" וכו'.
    בנוסף, אכן חשוב לא לכעוס, כי הכעס לא עוזר, אך את ה"לא"יש להגיד בתקיפות ובנחרצות. יש הבדל בין תקיפות לכעס.
    כמו כן חשוב להיות עיקבית. כלומר אם כלום לא עוזר, ואת ואמרת לה שאם היא לא תפסיק אתם תלכו מהגינה, זה בכלל לא משנה אם היא אמרה שהיא לא רוצה הבייתה, מי שואל אותה? אם היא אכן עושה זאת שוב, ואת אמרת שזה מה שיקרה, אז זה מה שעושים, אם היא רוצה או לא רוצה, ואם יש צורך אז לוקחים אותה פיזית משם, גם אם היא בוכה. עדיין זה לו קשור לכעס, זו תקיפות (אסרטיביות).
    לגבי הגננות, לא ברור לי מדוע את חושבת שהן לא עושות נכון? אולי פשוט תשאלי, ואת יכולה להציע להן גם לתת לילדה אופציה מה כן לעשות מלבד עניין הלהגיד מה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות המפורטת

שרון
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה:-)

סמדר ריינר
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו