עצירת קקי בגלל גמילה מחיתולים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצירת קקי בגלל גמילה מחיתולים.
    מורן
    24/05/2010

שלום בני בן שנתיים וחודש לפני 3 שבועות התחלנו גמילה מחיתולים הוא הראה נכונות ויחסית נגמל מהר הוא יותר שולט בצרכים שלו אפילו בצהריים הגננת אומרת שהוא קם יבש אך בשבוע וחצי האחרון הוא התחיל לפחד לעשות קקי הוא לא רוצה לעשות בשירותים וגם לא בסיר הוא עושה כל פעם קצת בתחתונים ולא אומר אני מנסה לא להתייחס לזה אני אומרת לו לא נורא ושבפעם הבאה יבקש ואני אקח אותו לסיר אני פוחדת שתיהיה לו בעיה ביציאות זה גם עושה אותו עצבני אני לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר לו את הביטחון שלא יפחד האם עלי להפסיק לו את הגמילה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירת קקי

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום מורן,
    אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לשאלתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - גמילה מחיתולים

חלאילה מבסם
    26/05/2010

שלום לך ..
    אני חלאילה מבסם , סטודנטית לתואר שני בחוג לייעוץ חינוכי לגיל הרך באוני' תל-אביב .
    את אומרת שהתחלת בתהליך הגמילה מחיתולים לפני 3 שבועות והילד שלך הצליח להיגמל מהר יחסית . עם זאת, בשבוע וחצי האחרון הוא התחיל לסרב לעשות בשירותים או בסיר וכל פעם הוא עושה קצת בתחתונים .
    קודם כל אני מאוד מבינה את הדאגה והחרדות שלך לגבי המצב של הבן שלך..
    לפעמים הגמילה לא עוברת על הילדים בקלות ובמהירות , וזה דבר מאוד טבעי .. כי הילד היה רגיל למשהו מסוים ועכשיו יש איזשהו שינוי שעובר עליו, הוא צריך לשלוט בצרכים שלו , דבר שלא היה צריך לעשות קודם ..
    חשוב מאוד לעודד את הילד ולחזק אותו כשהוא כן עושה בסיר / בשירותים , ולהיות איתו כל הזמן אפילו כשהוא מפספס ולא אומר שהוא צריך שירותים.. מאוד חשוב להראות לו שאתם מבינים אותו ויודעים שזה דבר לא קל וכו' ..
    אני לא יודעת אם קרה משהו ( יכול להיות שהיה איזשהו אירוע שקרה בבית או בגן ) שגרם לכך שהילד יתחיל לעשות בתחתונים או שנהייתה לו עצירה אחרי שהוא נגמל מחיתולים לתקופה מסוימת ! אך בכל זאת , אני חושבת שכדאי לך לנסות להמשיך את התהליך שבו התחלת , ואם זה יימשך לתקופה ארוכה בלי התקדמות אז תוכלי להפסיק ולתת לילד להירגע וכשתרגישי שהוא מוכן תתחילי מחדש .
    מאחלת לך המון הצלחה
    אשמח לשמוע ממך עוד ..
    מבסם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו