התייעצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    טל
    24/05/2010

שלום רב,
    מצטערת מראש על האורך, רציתי לנסות לתת תמונה כללית של המצב...

יש לי ילד בן 3.7 שנים, ועכשיו אני בשבוע ה- 26 להריוני השני.
    מאז שהילד גילה את העובדה שעומדת להיוולד לו אחות, חיינו הפכו ממש בלתי נסבלים.
    הבית גועש, הילד איבד גבולות, לא מקשיב, מרביץ וכועס ואנחנו חסרי אונים.
    היינו כבר בכל ההרצאות והשתתפתי בסדנא של הדרכת הורים, אבל אנחנו לא מצליחים לשפר את המצב ונראה שזה רק הולך ו נהיה גרוע יותר.
    שיתפתי את הגננת בגן ואת הגננת בצהרון. עד לפני כשבועיים הן עמדו על כך שהכל בסדר בגן שאין התפרצויות זעם שהוא מקשיב ומקבל מרות ושהוא חברותי ומשתף פעולה.
    לאחרונה, לאחר שהגננת המחליפה "פלטה" שהילד חצוף ולא רגוע, התחלתי לנבור קצת יותר במה שקורה בגן (למורת רוחה של הגננת- אבל אין לי ברירה אני חייבת לרדת שורש העניין) וביקשתי שיגיע מישהו חיצוני וייתן חוות דעתו על מה שקורה עם הילד בגן. עתיד לקרות ביום רביעי הקרוב- תגיע פסיכולוגית של הגן ותיתן לי חוות דעת על מה שקורה ובייחוד על העובדה שיש ילד אחד בגן שממש מציק לו ומטריד אותו.
    מעבר לזה, שמתי לב לעובדה שהילד מצייר כל הזמן בצבעים כהים- ז"א מחבילה של טושים בכל מיני צבעים הוא בוחר את השחור, החום, הכחול הכהה.

ובנוסף-
    כשהוא היה קטן הוא היה משחק בשערות ראשו ועם הגמילה מהמוצץ לפני כחצי שנה, זה פסק. עכשיו זה חזר שוב וביתר שאת.

אני מבקשת לדעת- האם כדאי לפנות לפסיכותרפיסט/ית, לפסיכולוג/ית או לקואצ'ר/ית- אני זקוקה לפתרונות מעשיים- מה לעשות בסיטואציה מסוימת.
    ושאלה נוספת- האם לחשוף אותו לעניין ולקחת אותו לאבחון או שרק אנחנו ההורים נפנה לקבל הדרכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעייצות

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום טל,
    בהחלט מומלץ לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט.בהדרכת הורים של פסיכולוג או פסיכותרפיסט אפשר בהחלט לתת כלים מעשיים, עם זאת, כדאי ורצוי שיהיה זה איש מקצוע מוסמך עם רקע מספיק נרחב כדאי שאפשר יהיה להעמיק במידת הצורך, מעבר לעניין הכלים המיידיים. זה יותר אחראי. לגבי הדרכת הורים או טיפול לילד - כדאי לדון בזה עם הגורם המטפל שתגיעו אליו, קשה לקבוע מה עדיף בלי הכרות יותר מעמיקה עם המשפחה שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים הם הנתון היציב לילד!

אוהליה
    24/05/2010

זו שאלה חשובה והתשובה ברורה שאתם צריכים לקבל נתונים נכונים ומעשיים לגבי ילדים וגידולם.
    בנוסף לכך לדעת לא לקבל נתונים לא נכונים ומסוכנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו