מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוטיבציה וביטחון עצמימיכל24/05/2010
שלום רב!
אודה על קבלת טיפים מעשיים להעלת מוטיבציה וביטחון עצמי של ילד בגיל חמש וחצי. ילד מפותח וורבלי, חברמן. בגן יש לו הרבה חברים. למרות זאת לעיתים קרובות הוא מספר שחבר שלו הציק לו, אבל לבד"כ לא מפרט איך בדיוק. באופן כללי הילד נוטה שלא להאמין בכוחותיו ובכישוריו. הרבה פעמים חוזר על משפטים כמו: "אני לא אצליח, אני אשכח, אם הוא יענה לי... מה אשיב..." הוא מראש מוכן לכישלון. אפילו על דברים שעוד לא קרו הוא חושב שאם הם יקרו בעתיד אז בטח שיהיו שליליים. בנוסף, שום דבר לא מעניין אותו ולא בא לו לעשות משהו. בד"כ התירוץ המרכזי הוא : "אוף, זה מעייף". אדגיש שאנחנו תמיד משבחים אותו על הצלחותיו וזה משמח אותו לכמה רגעים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטיבציה וביטחון עצמי
סמדר ריינר24/05/2010שלום מיכל,
תראי, לצערי, אין דבר כזה טיפים כלליים שמתאימים לכל הילדים. אני צריכה להבין יותר ממה נובע חוסר הביטחון שלו. מאחר ולא פירטת, אני יכולה רק לשער. ייתכן שחוסר הביטחון שלו נובע מכך שהרבה דברים נעשים בשבילו והוא לא כל כך מתנסה בעצמאות ולכן לא בטוח שיצליח לעשות לבד דברים. ייתכן שחוסר הביטחון נובע מכך שלצד החיזוקים החיוביים שאתם נותנים לו כשהוא כן מצליח יש ביקרות גלויה או סמויה כשהוא לא. ייתכן שחוסר הביטחון נובע מכך שהוא רואה דוגמה בבית של אחד ההורים שהוא חסר ביטחון, ייתכן שיש בבית אוירה שדורשת שלמות, אחרת שום דבר לא נחשב וכו'. לכן לכל גורם מתאים "טיפ"אחר.
באופן כללי אני יכולה לייעץ לך שאפשר להעביר לו את המסר שגם אם טועים או נכשלים אפשר לתקן, ושגם ההורים טועים לפעמים, ולפעמים זה אפילו מצחיק, ואפשר להתייחס לכך בהומור, ולתקן או בפעם הבאה להפיק לקחים ולהצליח יותר, כמעט תמיד יש פעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
מיכל24/05/2010מהי ביקורת סמויה? אם אני מסבירה לו שכדי להצליח במשהו צריך להאמין בעצמך,לרצות להגיע לתוצאה ולהתמיד. שדברים לא קורים מעצמם. אי אפשר להתעורר בבוקר ולדעת לעשות משהו שלא ידעתה אתמול. וגם אם נכשלים זה בסדר גמור וזה אפילו נותן מוטיבציה להתשדל עוד יותר בפעם הבאה וכשמצליחים אנחנו געים בעצמנו. האם זאת בעצם ביקורת סמויה על זה שהוא לא עושה את הדברים האלה? איך להימינע מביקורת סמויה ואיך נכון לתת חיזוקים ומה עושים כשהוא לא מצליח. כי הוא בד"כ מיד נסוג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
סמדר ריינר24/05/2010שלום מיכל,
מה שאת מתארת זו לא כל כך ביקורת סמויה בעיני, אבל כן אני מתרשמת שיש קצת לחץ. הוא בסך הכל ילד בן חמש וחצי, והסברים על כך שדברים לא קורים מעצמם, אי אפשר להתעורר בבוקר ולדעת דברים שלא ידעת אתמול, צריך להאמין, להתאמץ ולהצליח נראים לי קצת כבדים לגילו. בגילו יותר מתאים לעשות דברים דרך משחק ובקלילות. הוא כבר מקבל את הרושם שהכל נורא רציני, קריטי וגורלי, ואז רמת החרדה שלו עולה. אלה הם יותר הסברים שמתאימים לנער בן 15 שלא רוצה ללמוד לבגרות, נניח.
נראה לי שכדאי שקצת תרפו ממנו, תשקיעו יותר במשחק איתו, דרך משחק ילדים לומדים על התמדה, תחרות, ותוצאות בצורה לא פחות אפקטיבית, בתנאי שגם שם מצליחים להתייחס לזה כמשחק ולא מלחיצים או משדרים ציפייה שהצלחה היא דבר חשוב אלא עצם המשחק. משחק בכדור, משחק קופסה, לא משנה מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)