ילד כיתה ו'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד כיתה ו'
    יעלה
    25/05/2010

קוראים לי יעלה אני בת 18 וחצי ויש לי אח בן 11 וחצי. אחרי שאמא שלי כבר דיי נכנע מלנסות לחנך אותו אני תפסתי את התפקיד. אני גם מאמינה שיש לי יותר חיבור איתו והוא יותר ממושמע לי. הבעיה איתו שאני לא חושבת שהוא מבין מה שאני מנסה להסביר לו. הוא מתנהג לא יפה (לא אלימות או משהו..), יוצא לחברים בלי רשות, או לא מכין שיעורי בית, מתנהג שלא בהתאם בשיעור ואני מנסה להסביר לו כבר הרבה מאד זמן שהתנהגות כזו תוביל לתוצאות לא נעימות. כשהוא התנהג יפה והתחלתי לראות שיפור בשיעורים ובהתנהגות הבאתי לו חיית מחמד כחיזוק חיובי.. הוא עמד לקבל סוני פלסטיישן אך מנעתי את זה ממנו כי הוא שוב הפר את אחד מחוקי ההתנהגות שהצבתי לו, והוא יודע שבגלל זה הוא לא קיבל את הסוני.. אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי להסביר לו שהוא צריך ללמוד והוא צריך להתנהג כראוי כדי שהוא לא יצטרך לעשות קורס קיץ אבל לא נראה לי שמשהו כבר יעזור. אני גם דיי בטוחה שבקצב הזה הוא יעשה קורס קיץ.. הוא כולה כיתה ו', מה הוא יעשה בחטיבה?!
    אני דיברתי עם אמא ואנחנו שולחות אותו לאבחון בקיץ כי לדעתי יש מצב שיש לו בעיות קשב וריכוז והוא זקוק להקלות קריאה באנגלית. אני מנסה לעזור לו כמה שיותר במבחנים ובשיעורי בית אבל יש לי את הבגרויות שלי..
    היום איזה ילד א' זרק דבק על ילד ב'. ילד ב' התעצבן וילד א' אמר שאח שלי זרק עליו את הדבק אז הוא זרק על אח שלי את הדבק ואח שלי כמובן זרק עליו חזרה. המורה האשימה אותו.. אני כבל לא בטוחה למי להאמין כי היה כבר מקרה דומה בעבר...
    אני פשוט כבר לא יכולה לגשת לבגרות מבלי להתעסק איתו ועם הבעיות שלו קודם.. אני ממש צריכה עזרה..
    תודה בכל זאת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד כיתה ו'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל אחד והתפקיד שלו

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום יעלה חמודה
    זה לא בסדר שאמא שלך נכנעה והעבירה לך את התפקיד. זה לא תפקיד שלך.
    זה לא יכול להיות תפקיד שלך כי את לא אמא שלו. אין לך ידע, נסיון, ראית עולם מתאימה וסמכות על מנת לבצע את התפקיד. וחוץ מזה יש לך את העניינים שלך הנדרשים בגיל הזה.הבגרויות שלך זה הדבר הכי חשוב כרגע. פעלי בהתאם.
    הטלת התפקיד עלייך אינה הוגנת כלפייך, אינה הוגנת כלפי אחיך, ואינה הוגנת גם כלפי אימך. איפה בכלל האב בתמונה?

אני יודעת שיש משהו קורץ באחריות הזו ומבינה שהוא יותר ממושמע לך אבל זה לא נכון לאף אחד.
    מה כן?
    קודם כל נסי לשוחח איתו מהמקום של האחות הבוגרת. לשוחח איתו על רגשותיו, להציע, להקשיב, להסביר. לא לחנך. יש לך הרבה כוח מהמקום של האחות. נצלי אותו.
    דבר נוסף - הודיעי לאמך שאת מתפטרת מתפקיד האמא המחנכת. אם תעשי את זה היא תבין שאין לה ברירה. אם היא לא מצליחה שתפנה לפסיכולוגית בית ספר או פסיכולוגית פרטית לצורך ייעוץ. תלחצי עליה לפעול. אל תקחי את מקומה.
    שההורים יפנו עם הילד לאבחון פסיכודידקטי ויבקשו ייעוץ מהפסיכולוגית המאבחנת.
    קחי צעד אחורה. את עלולה לפגוע ביחסים עם אחיך לחיים שלמים. תסמכי על ההורים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו