רגרסיה ילדה בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגרסיה ילדה בת 4
    שולה
    25/05/2010

בוקר טוב,
    ביתי כמעט בת 4, אחות בכורה לתינוק בן שנה.
    היא מראה המון קנאה ורצון לשוב ולהיות תינוקת - אנחנו לא עושים מזה סיפור הבעיה היא שזה נמשך כבר כמה חודשים ואני לא רואה שזה עובר, נהפוך הוא ההתנהגות שלה נהפכה להרבה יותר קשה - היא מציקה נורא לאחיה, התקפי זעם, עונה בחוצפה אני מרגישה שאין לי שליטה עליה והיא בכלל לא מקשיבה לנו. היא מפנה המון כעס ובעיקר אליי.
    השאלה שלי היא האם לתת לזה לעבור (למרות שאנחנו כבר מותשים מההתנהגות שלה) או האם ללכת ולבדוק בצורה יותר מעמיקה אצל בעל מקצוע?
    איזה עוד כלים אנחנו יכולים להשתמש על מנת להתמודד איתה ולדעת שאנחנו עושים את הדבר הנכון ולא מחזקים את ההתנהגות הזאת?
    תודה על תשובתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה ילדה בת 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה באח

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום שולה
    קנאה באח היא נורמלית.
    לפני שאתם רצים לטיפול נסו את הרעיונות הבאים:
    1. זמן איכות קבוע של לפחות שעתיים בשבוע עם כל אחד מההורים ללא נוכחות האח.
    2. מתו פריבילגיות של גדולים. מיצאו דברים של גדולים שהיא יכולה לעשות. תנו לה תחושה שגדולה. הרשו לה דברים של גדולים. תנו לה לחוש את הרווח שבלהיות גדולה ולא רק את המחיר.
    3. הדגישו עבורה עד כמה היא משמעותית לאח הקטן. הראו לה כיצד מסתכל עליה. תנו לה אחריות עליו (רק אם רוצה ומשתפת פעולה.
    4. הציבו גבולות ברורים באופן עקבי תוך איחוד כוחות של שני ההורים.

אם לא יחול שינוי תוך מספר שבועות מומלץ לפנות לייעוץ.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו