מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגרסיה ילדה בת 4שולה25/05/2010
בוקר טוב,
ביתי כמעט בת 4, אחות בכורה לתינוק בן שנה.
היא מראה המון קנאה ורצון לשוב ולהיות תינוקת - אנחנו לא עושים מזה סיפור הבעיה היא שזה נמשך כבר כמה חודשים ואני לא רואה שזה עובר, נהפוך הוא ההתנהגות שלה נהפכה להרבה יותר קשה - היא מציקה נורא לאחיה, התקפי זעם, עונה בחוצפה אני מרגישה שאין לי שליטה עליה והיא בכלל לא מקשיבה לנו. היא מפנה המון כעס ובעיקר אליי.
השאלה שלי היא האם לתת לזה לעבור (למרות שאנחנו כבר מותשים מההתנהגות שלה) או האם ללכת ולבדוק בצורה יותר מעמיקה אצל בעל מקצוע?
איזה עוד כלים אנחנו יכולים להשתמש על מנת להתמודד איתה ולדעת שאנחנו עושים את הדבר הנכון ולא מחזקים את ההתנהגות הזאת?
תודה על תשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה באח
ליאת גרוס25/05/2010שלום שולה
קנאה באח היא נורמלית.
לפני שאתם רצים לטיפול נסו את הרעיונות הבאים:
1. זמן איכות קבוע של לפחות שעתיים בשבוע עם כל אחד מההורים ללא נוכחות האח.
2. מתו פריבילגיות של גדולים. מיצאו דברים של גדולים שהיא יכולה לעשות. תנו לה תחושה שגדולה. הרשו לה דברים של גדולים. תנו לה לחוש את הרווח שבלהיות גדולה ולא רק את המחיר.
3. הדגישו עבורה עד כמה היא משמעותית לאח הקטן. הראו לה כיצד מסתכל עליה. תנו לה אחריות עליו (רק אם רוצה ומשתפת פעולה.
4. הציבו גבולות ברורים באופן עקבי תוך איחוד כוחות של שני ההורים.
אם לא יחול שינוי תוך מספר שבועות מומלץ לפנות לייעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)