מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאת אחות בכורה באחותה הקטנהאורית26/05/2010
יש לי שתי בנות בת 3 ו-9 חודשים ותינוקת בת 10 חודשים
הגדולה מאוד בוגרת ומבינה לגילה ותמיד היתה קנאה סמויה כזאת,
לפעמים רוצה כמו להכאיב לה כשנוגעת לה בפנים, בראש לא בעדינות כמו להציק לה, ואני מסבירה
שזה לא נעים לה כך, ומנסה להסביר לה איך לשחק איתה בצורה שתהיה יותר נעימה לקטנה.
כי תמיד מאז שנולדה הקטנה שירה, תמיד דיברנו על זה שתהיה לה אחות וזה "כיף" והן תהיינה אחיות טובות,ומאיה הגדולה תשמור עליה והן ישחקו יחד.
ואתמול היתה תפנית קצת יותר חדה ממאיה -
ולפעמים לאמא שלי היא היתה אומרת שהיא לא רוצה אותה (אני לא זוכרת בדיוק את המילים שהיא השתמשה)
ואתמול בנסיעה ברכב מאיה ממש השתמשה במילים ברורות ששירה מגעילה ומסריחה והיא לא אוהבת אותה והיא לא רוצה אותה/
ובגדול היא לא אוהבת את הרעיון שיש לה אחות....
השאלה שלי -
מה אומרים למאיה, מה עושים באותו רגע?
כי גם שאני מחתלת או מאכילה את שירה אז מאיה מיד מופיעה לידנו ורוצה להיות שותפה ואני מאפשרת כמה שניתן.
כי שירה גם דורשת יותר תשומת לב (תינוקת יותר בכיינית שאי אפשר כמעט להשאיר לבד בלול או במשטח משחקים) , וכי אני צריכה לעבוד איתה על תרגילי פיזיותרפיה, כי היא לא זוחלת וקשה כשמאיה ליד דורשת תשומת לב.
ואתמול בנסיעה, גם פתאום מאיה רצתה את המשחק של שירה, וסחבה אותו ממנה ואמרה שלה אין משחק, והיא רוצה גם, למרות שהיה לה ספר (והיא מאוד אוהבת ספרים).
וגם בשבועיים האחרונים מאיה ביקשה גם בקבוק מים (של תינוק) לשתות כמו שירה אז איפשרתי לה, והיא שותה ממנו לפעמים.
אני מבינה שבגדול זה שלב שמאיה צריכה לעבור אבל אני לא רוצה שיתקבע אצל מאיה הרגשת קנאה ושהיא כאילו "נדחקה הצידה".
מה הייתי צריכה לענות למאיה אתמול ברכב באותו רגע?
(סליחה על האורך ניסיתי לתאר את הדברים כדי להבין את התמונה )
תודה
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה
סמדר ריינר26/05/2010שלום אורית,
מה שהיית צריכה לענות, הוא שאת מבינה שהיא מקנאה ואת מבינה אותה, ואת יודעת שמצד אחד היא אוהבת את אחותה אך מצד שני היא לפעמים מאוד כועסת עליה כי היא לוקחת תשומת לב שפעם הייתה שלה בלבד. אי אפשר למנוע את הקנאה לגמרי, לא נורא שהיא קיימת. נכון עשית שאיפשרת לה לשתות מבקבוק שוב. תנסי לתת לה זמנים של איכות איתה בלבד, בלי אחותה מדי פעם,
ואל לתתרגשי מזה נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)