חרדה אצל ילד בן שלוש אחרי ניתוח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה אצל ילד בן שלוש אחרי ניתוח
    גל
    26/05/2010

שלום, שמי גל ויש לי ילד בן שלוש וחצי שעבר לפני כשבוע ניתוח שקדים ופוליפים, מאז הניתוח הוא מאוד לא רגוע ומתפרץ בבכי על כל דבר ואי אפשר להרגיע אותו, הוא נכנס לטראנס של בכי שנשמע כאילו ש"מענים" אותו ואני לא מצליחה להרגיע אותו, כל דבר שאני מנסה לומר לו כמו: תירגע חמוד, הכל בסדר, תנסה לנשום עמוק וכו', גורמים לו לצעוק יותר חזק והוא לא מסוגל להרגיע את עצמו, גם בלילה זה אותו סיפור, הוא מתעורר מכאבי גרון וצורח ולא מצליח להירגע אלא רק אחרי חצי שעה בערך ואני יושבת איתו ומנסה להרגיע אותו ומה שאני עושה או לא עושה גורם לו יותר לצרוח, עד שהוא מתעייף ונירדם, הוא גם התחיל להתלונן על כאבי ראש וכאבי בטן. אני כבר לא יודעת מה לעשות? נראה שזה הולך ומחמיר, בבקשה תנו לי כלים איך להתמודד איתו ואיך להרגיע אותו.
    לראות אותו סובל בצורה כזאת זה הדבר הכי נוראי וכואב לי.
    תודה רבה, גל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה אצל ילד אחרי ניתוח

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום גל,
    לא ציינת איזו הכנה והסברים ניתנו לו לגבי הניתוח. ייתכן שהוא חווה את כל העניין כאובדן שליטה טוטאלי על גבולות הגוף שלו, הגוף שלו נחדר על ידי אנשים, מכשירים וכאבים ואין לו דרך לצפות את זה, למנוע את זה ולהתכונן לזה. זה ממלא חרדה. לכן אולי כדאי לחזור לשלב ההסבר, לקחת ציור של גוף האדם מספר שמיועד לילדים בנושא, ולנסות להסביר לו בשפה שמובנת לו, מה קרה לו, למה זה כואב, זה זמני, זה אמור להיפסק וכו'. לפעמים ידע הוא סוג של שליטה במצב וזה יכול להקטין את תחושת חוסר האונים והחרדה. אפשר גם לחזור איתו עלל כל הסיפור, איך הלכתם לבית החולים, ושם נתנו לו פיג'מה והרדימו אותו, ואחר כך הוא התעורר, וחיכה לכם, אולי לא ידע איפה אתם, אולי הייתם לידו והוא נרגע, והיו לו כאבים והרופאים נתנו לו תרופה וכו' ולעשות לו סדר בסיפור שייתכן והיה מציף וטראומתי ולא מספיק מובן בשבילו, והוא לא יודע מתי "יקפצו" עליו ויעשו לו את שוב...
    בנוסף, כדאי ללמד אותו נשימות, ניתן לעשות זאת באמצעות מכשיר של בועות סבון שניתן לקנות בכל קיוסק, ולבקש ממנו ליצור בועות כמה שיותר גדולות, באופן הזה הוא מתאמן על נשיפה ארוכה של אויר ויש לזה אפקט מרגיע על הגוף, כדאי לנסות זאת פעמיים ביום למשך כמה דקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו