מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 שינויים בהתנהגותעידית26/05/2010
שלום
בני בן ה-4 הוא ילד מקסים, נבון, טוב לב. ילד שנותן המון אהבה, והקשר שלנו, איתו הוא חם ואוהב. לפני 8 חודשים נולד לו אח ויכול להיות שזה קשור לשינויים בתנהגותו, למרות שהיו סימנים עו ד לפני.
למשל, לפעמים, כאשר הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא מתחצף ואומר שהוא לו אוהב אותי ויחפש אמא אחרת. היום הוא גם אמר לי שהוא יהרוג אותי, ואין לי מושג איך מתמודדים עם זה. הוא אומר את זה בחוסר ביטחון מסוים ואני יודעת שזה נובע ממקום של למשוך תשומת לב, לפחות כך נראה לי. למרות שאני משתדלת להעניק לו זמן איכות מדי יום רק איתו, ואנחנו אומרים לו תמיד כמה אנחנו אוהבים אותו וכמה הוא חשוב לנו, זה נראה לא מספיק, יש לו כעס כלפינו.
בנוסף, יש לו אובססיות מסוימות ודפוס התנהגות מעט כפייתי, הוא צריך שהכל יהיה מאורגן ומסודר בסדר שלו אחרת הוא מתעצבן. הוא מתעצבן כשנוגעים לו בדברים שהוא אוהב (חוץ מאיתנו ומחברים שהוא אוהב). הוא תמיד צריך לדעת מה יהיה ולמה לצפות, צריך להיות בשליטה.
לאחרונה הוא מתעורר בלילה בבכי לא מוסבר, וקשה להרגיע אותו, הוא לא תמיד זוכר בבוקר את מה שאירע בלילה. שאלתי היא מה אפשר לעשות לגבי התנהגות לא נאותה? איך לא לחזק את ההתנהגות השלילית?אנחנו מתחילים ריפוי בעיסוק (קבענו תור לאבחון), האם זה יכול לעזור בשאר הבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
סמדר ריינר27/05/2010שלום עידית,
את מתארת ילד חרד. דיברת הרבה על חום ואהבה בביתכם, אך לא ציינת דבר לגבי גבולות. ייתכן והילד זקוק גם לגבולות וגם קביעות וסדר בחייו. בהעדר פרטים נוספים, הייתי מנסה במקומכם לשים לב לתחומים האלה, אם נראה לכם ששם כדאי לעשות שינוי.
אין לריפוי בעיסוק קשר למצבו הריגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
עידית27/05/2010קודם כל, תודה על התשובה המהירה.
אנו מקפידים על גבולות ברורים בבית, יש סדר יום ברור. אנחנו גם עקביים, ואם החלטנו משהו אנחנו מקפידים על כך. השאלה שלי למה הוא כל כך חרד? יכול להיות שזה בעקבות השינוי שחל במשפחה? חשבתי שאולי יש קשר לכך שעברנו שנה שעברה דירה והעברנו אותו לגן אחר באמצע השנה, והשנה הוא התחיל גן עירייה, אולי הסמיכות של כל האירועים האלו קשורה לחששות שלו?
ואיך מגיבים (אם בכלל) לכל הדברים הלא נעימים שהוא אומר (כמו "אני אהרוג אותך")?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר27/05/2010שלום עידית,
בהחלט ייתכן שהמעברים הרבים שעבר קשורים לחרדה שלו. כשהוא אומר "אני אהרוג אותך", זה חלק מאיתותי המצוקה שלו. ולכן צריך להתייחס למצוקה שיש מאחורי הדברים. הייתי מדברת איתו, אחרי שהוא אומר דברים כאלה, ממקום מתעניין, ושואלת אותו מה קורה, למה הוא אומר דברים כאלה, יכול להיות שנורא קשה לו עכשיו, ואת רוצה לדעת מה הוא מרגיש.
הייתי מקשיבה לו, ואולי גם הייתי מתייחסת למעברים הרבים שהוא עבר ומתחילה להחזיק זאתולעשות שם סדר : "אולי גם היה קשה לך שעברנו דירה ונפרדת מהחדר שלך, ומהחברים שלך, ומהגן, והגננת, והגינה ששיחקנו בה, ואחר כך עברת גן עוד פעם, לגן עירייה, וזה מבלבל. " משהו בסגנון הזה, ולשמוע האם הוא מתייחס לזה, ייתכן גם שהוא לא יתייחס ישירות, אלא יגיד משהו עקיף דרך משחק שישחק או תכנית טלוויזיה שידבר עליה, שקשורים באופן כלשהו לחיוויות של שינוי, אובדן, פרידה, בלבול, חוסר וודאות וחרדה.
אפשר גם להקריא לו לפני השינה סיפורים על ילד שעבר דירה וכו', ולתת לו להזדהות עם הדמויות ודרך זה לעשות עיבוד של מה שקשה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)