מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעהאיה27/05/2010
שלום, אני חד הורית
בני בן השנה גדל בסביבה נשית בעיקרה (סבתא, דודות, מטפלות בגן ...) הוא רואה אותי מתלבשת, מתאפרת, וכיו"ב. מה יכולה/עלולה להיות ההשפעה של זה עליו בהמשך ? היכן אוכל למצוא על כך חומר כתוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה
סמדר ריינר27/05/2010שלום לך,
לא ידוע לי על חומר כתוב בעניין שמיועד לקהל הרחב. באופן עקרוני, לא רצוי שבנך יראה אותך מתלבשת או יותר נכון עירומה, וכן לא רצוי שיישן איתך. זה עלול לחשוף אותו למיניות שהוא לא יכול להתמודד איתה כרגע.
לא ציינת איזה סוג של חד הורית את , ואם לילד יש אבא שהוא מכיר.
אני מניחה שאת שואלת את השאלה מתוך חשש שאין לו דמות גברית להזדהות איתה.
זו לא חייבת להיות בעיה, אם את ודמויות נשיות אחרות מסוגלות להיות מחוברות "לצד הגברי" שבהן, צד שיש בכל אחד, בדרך כלל.
באופן לא מודע, כל אם מעבירה לבנה ולביתה את הדימוי שלה על גבריות והתנהגות גברית מתוך ההפנמות שלה והאופן בו היא גדלה ולמדה על העולם, על גברים ועל אבא שלה והאחים שלה.
מה שחשוב הוא לא אם הוא ייחשף לנשיות שלך, זה לא מה שיגרום לו קשיים. מה שחשוב שתדעי להציב גבולות, ולהגיב לאירועים וסיטואציות בחיים בצורה אסרטיבית ובטוחה, וכן שתדעי לעודד תפקודים "גבריים" שלו, בספורט, בהישגיות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השפעה
איה28/05/2010תודה על האינפורמציה המקיפה
אין בתמונה אבא. האב ניתק קשר בתחילת ההריון ואין לי דרך לאתרו (לא יודעת מא אומר לו כשיגדל...)
הוא ישן במיטה/לול במרחק חצי מ' ממיטתי (דירה קטנה) ו"נוכח" (אם כי ישן) כשאני מקיימת יחסי מין (עם פרטנר קבוע למטרה זו.. שאינו שותף בחיינו מעבר לכך)
למען האמת גם אין לי הרבה אפשרויות להתלבש (להתפשט) שלא בנוכחותו.... אני מקווה שאיני מסיבה לו נזק בכך, ואשתדל להימנע ככל האפשר כמובן
האם קיימים מאמרים מקצועיים/אקדמאים כלשהם שאוכל השיג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר28/05/2010שלום איה,
אני מבינה שתנאי החיים שלך הם מוגבלים, ובכל אופן, עדיף קיים יחסים בסלון, (אם יש) ולשלם בנוחות מסויימת מאשר לסמוך על כך שהוא ישן ולא יתעורר ויראה לבהלתו הרבה איש זר עושה משהו ,שנראה אלים לילדים קטנים, לאמא שלו. כנ"ל לגבי התלבשות והתפשטות.
אני לא יכולה להציע לך מאמר שמדבר על כך ספציפית, את יכולה לעיין בכל ספר פסיכולוגיה שמדבר על השלב האדיפלי בהתפתחות. אך לא תמצאי שם בהכרח הנחיות ישירות מה לעשות ולא לעשות ליד הילד שלך, אלא תאור כללי של המשמעות הפסיכולוגית של הקשרים בילדות עם האם והאב.
את יכולה לנסות לבקש בחנות ספרים ספרים על אימהות חד הורית, אני מניחה שיש כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)