קורא לתינוק בשם אחר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קורא לתינוק בשם אחר
    מלי
    29/05/2010

יש לי תינוק בן 7 חודשים בשם שגיא ,מרגע שנולד אחיו הגדול ממנו ב8 שנים קורא לו בשם אחר ומתעקש שזה יהיה שמו , הוא מתקן באובבססיביות כל אדם שקורא לתינוק בשמו המקורי ולא מוכן לקרא לו בשם זה,הדבר יוצר מריבות עם אחיו הגדולים ,אנחנו ההורים ניסינו בכל הדרכים מהסברים שזה השם הנבחר ועד להתעלמות כאשר הוא קורא לתינוק בשם שהוא רוצה אך ללא הועיל התופעה ממשיכה מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורא לתינוק בשם אחר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורא לתינוק בשם אחר

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום מלי,
    לא כתבת שום דבר על המשפחה, כמה ילדים, האם הילד בן השמונה היה עד אתה הילד הכי קטן, או שלהיפך הוא הכי גדול, האם ניסיתם לדבר איתו ולשאול אותו מה הוא מרגיש כלפי אחיו ומדוע הוא עושה זאת (הוא לא בהכרח ידע לענות תשובה אבל ניתן לנסות).
    גם לא כתבת דבר על הילד בן שמונה, איך ההתנהגות שלו בתחומים אחרים, האם יש קשיי התנהגות וכו'.
    אנא צייני את הפרטים הנוספים ואנסה לסייע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורא לתינוק בשם אחר

מלי
    29/05/2010

במשפחה שלנו 4 בנים הבכור בן 14 השני בן 13 ,הבן שקורא לתינוק בשם אחר הוא בן 8 ואכן הוא היה הקטן ביותר,הוא כל הזמן רצה אח קטן וכל ההריון הוא היה מאושר וקרא לו ספרים אבל כבר אז הוא החליט שהשם סער יהיה שמו של התינוק ולמרות שכל המשפחה בחרה יחד את השם שגיא ,אין לילד בעיות התנהגותיות ,הוא אומר שהוא אוהב את התינוק והוא עוזר לי לטפל בו למרות שנראה שהוא מקנא בו קצת ,אני מקדישה לו זמן ומנסה לשכנע אותו שהשם הנבחר הוא שגיא אך הוא לא משתכנע אחיו הגדולים רבים איתו כל הזמן על הסוגיה הזו איך אפשר לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורא לתינוק בשם אחר

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום מלי,
    ייתכן שבאופן שבנך "מנכס" לעצמו את התינוק הוא מנסה להתמודד עם הקנאה בו, כי אם הוא שלו, והוא מחליט עליו ועל השם שלו, אין לו כביכול מה לקנא, או שזה עוזר לו לקנא פחות.
    ייתכן גם שאחרי שנים שהוא הקטן ואמרו לו מה לעשות סוף סוף יש לו אח קטן ממנו והוא קצת הולך עם זה רחוק מדי.
    בכל אופן אני לא מבינה למה אתם כל כך מתרגשים? ייתכן שאתם מקדישים לכך יותר מדי תשומת לב, וזה מקבל הרבה יותר הד ממה שזה אמור. שיקרא לו איך שהוא רוצה, ושיתקן את מי שבא לו. כולם יודעים איך קוראים לו וזה מספיק.
    הייתי מציעה להתעלם מזה. מצד שני, להקדיש לבן תשומת לב אישית, לתת מקום למגוון התחושות שלו סביב הולדת האח, החיוביות והשליליות, ולעבור הלאה מהנושא הזה, ייתכן שאתם נתקעים שם איתו יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו