מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה ללכת לגןקרן29/05/2010
שלום רב ,
יש לי ילדה בת 3.3 שנים שעד לפני שבוע רצה בשמחה לגן ואפילו ביקשה שלא אלווה אותה עד השער..אלא אפרד לפני..(זו כבר השנה השניה שלה באותו הגן)
בשבוע האחרון, מאז שחזרנו מחופש חג השבועות, הילדה כל הזמן אומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן, שהיא רוצה רק להיות עם אמא, שהיא דואגת לאמא ומתגעגעת , שהיא לא אוהבת את הילדים והגננת..היא בוכה כשאני נפרדת ממנה וגם לא אוכלת את ארוחת הבוקר..
אציין כי אני בהריון בשבוע 18 - עדיין לא יצאה לי ממש הבטן - ואני מדברת איתה על התינוק..
והיא מגיבה בצורה מאד רגועה ונעימה..
היא ילדה מאד רגישה בוגרת וחכמה לגילה, היא מדברת באופן מלא ושוטף.
אני יודעת שדברים שאני חווה ומרגישה משפיעים גם עליה והיא מרגישה אותי..
הגננת בגן אומרת שלא קרה שום דבר חריג בגן - וגם בבית לא..
אז אני לא מצליחה להבין מאיפה החרדה הפתאומית הזו שבאה?
אני בתוכי מרגישה שזה משהו שיחלוף אבל בנתיים אני מאד מתוסכלת - כל בוקר להיפרד בבכי,
ואם זה יתפתח למשהו יותר עמוק..
מה לעשות?? אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
סמדר ריינר29/05/2010שלום קרן,
אני דווקא חושבת שאת מבינה טוב מאוד ממה באה החרדה הפתאומית. את בעצמך מספרת לנו על ההריון, ואת כנראה מבינה שזה קשור.
הילדה אומנם מגיבה בצורה נעימה ורגועה כשאת מדברת איתה על כך, אבל לצד התגובה יוצאים החששות שלה, לא בצורה ישירה.
כשאת מדברת איתה על התינוק, כדאי מאוד לתת מקום לכך שזה דבר נפלא אבל לא רק. ייתכן שכשאתן מדברות על כך היא קולטת ממך מסר שזה דבר נהדר והיא תעשה לך המון נחת אם היא נורא תשמח. זה לא כל כך נותן לגיטמציה לחשוב שיש גם דברים קשים בזה עבורה, אז היא חושבת על זה לבד, ונשארת עם זה לבד, וזה יוצא בדרך אחרת.
יש לה כנראה חשש מאוד גדול לאבד אותך ואת מקומה אצלך לאחר הלידה, ואולי זה כבר קצת מתחיל לקרות, אולי את עייפה או לא מרגישה טוב לפעמים ואז את פחות פנויה אליה, והיא מרגישה שאין לה את אותה אמא שהייתה לה עד עכשיו, והיא נעלבת וחרדה, אבל חשה שאסור לדבר על כך, כי תינוק זה דבר כל כך נפלא ומשמח, שאיך היא יכולה לחרב לך את השמחה?
מה שאני מנסה להגיד הוא שכדאי לתת מקום ולגיטמציה לחששות שלה ולדבר על כך שמותר גם להרגיש דברים לא נעימים לגבי התינוק, ותחשבו יחד איך ניתן להקל עליה, אולי היא תוכל לפעמים גם לחזור להיות תינוקת של אמא, לשתות מבקבוק, להתפנק קצת ואז לחזור להיות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
קרן29/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)