הזמן הנכון להקמת עסק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הזמן הנכון להקמת עסק
    יוכי
    29/05/2010

שלום רב
    שמי יוכי ואני אמא לילדה בת 3 ועשרה חודשים ותאומים בני 7 חודשים.
    במהלך השנים האחרונות עשיתי הסבת מקצוע לקוסמטיקאית בכדי להיות עם הילדה שלי (ממש לאחר לידתה למדתי). לאחר ניסיון להקים עסק בבית החלטתי כי ההכנסה לא מספקת ויצאתי לעבודה. לאחרונה ילדתי את התאומים.
    כרגע ישנה אפשרות טובה להקמת עסק מחדש בצורה מסודרת עם סיכויים טובים להצלחה (בליווי צמוד של חברת ייעוץ להקמה ושיווק עסקי).
    אחד מהדברים שעוצרים מבעדי "לרוץ" ולהקים את העסק זה החשיבה על הילדים. אני תוהה מתי ובאיזה גיל הכי נכון להתחיל בהקמת עסק? האם הם קטנים מדי לכך? ואם כן אז מתי זה הכי נכון? האם אין גיל נכון לכך ותמיד יהיה קושי.
    אני מודעת לשעות הרבות שאצטרך להשקיע בעסק ועל כן מראש אני אקח עובדת נוספת שתפנה לי שעות להיות עם הילדים. אבל אי אפשר לדעת מה יהיה באמת...

אשמח לעזרה, תודה
    יוכי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזמן הנכון להקמת עסק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזמן הנכון להקמת עסק

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום יוכי,
    את מבינה נכון שאין כזה דבר "זמן נכון" וההחלטה תלויה בהרבה גורמים. אכן גיל 7 חודשים הוא גיל קטן אם את מתכוונת להיעדר הרבה מהבית.
    עם זאת קבלת ההחלטה תלויה גם באיזו עזרה תקבלי לא רק בעסק אלא גם בבית.
    לא ציינת מהן שעות העבודה של בעלך, וכמו כן יש חשיבות לשאלה האם יש לך אפשרות לקבל עזרה מהמשפחה המורחבת או לקנות עזרה בכסף.לא ציינת גם באיזו מסגרת נמצאים הילדים הקטנים עכשיו?
    בעיקרון אני הייתי ממתינה לפחות עוד שנתיים וגם אז בודקת האם הילדים הסתגלו היטב למסגרות בהן הם נמצאים, האם יש לי מספיק עזרה לשעות אחה"צ וגיבוי למקרה מחלה של אחד מהם ואם כן הייתי מנסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

יוכי
    30/05/2010

כרגע הקטנים נמצאים בנעמת עד השעה 16:00 והגדולה עד 13:30 ואחרי הגן אצל השכנה(הבת שלה חברה טובה)עד 16:30 כשאני מגיעה.
    בעלי חוזר מאוחר כל יום ומגיעה בסביבות 19:00 ולפעמים יותר מאוחר.
    הקמת העסק מבחינתי היא אופציה לראות את הילדים בשעות אחרות - אני מתכוונת לגייס עובדת.
    במידה ואני אהיה עם הילדים את אותן כמות השעות כמו עכשיו האם זה משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום יוכי,
    לא הבנתי למה כוונתך שאת מתכוונת לראות את הילדים בשעות אחרות. באיזה שעות, ומה ההבדל בעצם מאיך שהמצב כרגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי שעות.

יוכי
    30/05/2010

זה נראה כאילו אני מתאמצת למצוא דרך ללכת על זה אבל אני יודעת שאם זה לא נכון להם לא אעשה את הצעד הזה.בעבר כבר עשיתי הסבת מקצוע למען הילדים ואני לא מתכוונת להתחיל קריירה חדשה ולהפסיק באמצע שוב - זה מאוד מתסכל.ואם אני אהיה מתוסכלת אז הבית יהיה מתוסכל.
    אני רוצה למצוא את הטוב שבשינוי על כן חשבתי שאעבוד מפוצל במהלך היום כך שאוציא את הילדים מוקדם מהרגיל אהיה איתם בצהריים ואחזור לעבוד לקראת אחר הצהריים ערב. בשעות שלא אהיה תהיה העובדת.
    מלבד שבכוונתי שנרוויח יותר ונוכל להתקדם בחיינו לאיכות חיים גבוהה יותר (כרגע אנחנו גרים ב 3 חדרים 60 מ"ר - 5 נפשות+כלבה)
    אשמח לדעת את דעתך,למרות שאני יודעת שבתשובתך הראשונית קיבלתי מענה כי אין דבר נכון
    אחד.
    תודה על ההתייחסות זה מאוד חשוב לי
    יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי שעות

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום יוכי,
    מתשובותייך הבנתי שגם היום את עובדת יום מלא, כך שאני לא מבינה את ההבדל הגדול ואת ריגשי האשם המייסרים אותך כל כך. מה שחשוב הוא שתמצאי סדר יום שיהיה קבוע ויציב, ושלילדים תהיה דמות קבועה לאורך היום שתוכל לתת מענה לצרכיהם ההתפתחותיים, החברתיים והלימודיים. כלומר אם את מוציאה אותם אחרי הגן/בית ספר ונמצאת איתם במקום צהרונית, תוכלי להיות פנויה אליהם באמת, להקשיב להם, לסייע להם, וכמובן לעשות גם את כל הדברים הטכניים - הסעות, חוגים וכו'. ומי שבא אחרייך ב-16:00 חשוב שתהיה דמות קבועה, שמכירה את כל מה שצריך לעשות (שיעורים, חברים, חוגים, מאיפה להסיע, מה קרה אתמול מה הם אוהבים לאכול וכו'). אם תצליחו בתוך המצב הזה לשמור על הקביעות והיציבות ועל הפניות וההקשבה לילדים- זה לא משנה איך זה נעשה.
    האמת - לי זה נשמע מסובך וקשה, מנסיוני אני יודעת שגם לאימהות שעובדות חצי יום קשה להסתדר עם שלושה ילדים לבד אחר הצהריים. אבל אני לא מכירה אותך ואת היכולות שלך, ואם זה נראה לך אפשרי, אז בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות והסבלנות

יוכי
    31/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) ובהצלחה...

סמדר ריינר
    31/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו