גמילה מטיטולים-עזרה בבקשה!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים-עזרה בבקשה!!!
    מיכל
    30/05/2010

שלום רב

ביתי, בת שנתיים ו-3 וחצי חודשים.
    לפני כחודש ראתה את בן דוד שלה עושה פיפי בסיר ובקשה גם- קנינו לה סיר, את הסיפור על נפתלי וציונה והתחלנו. במשך 3 ימים עשתה פיפי ואפילו קקי בסיר, קבלה פיפי פרס הייתה מרוצה עד השמיים. ביום הרביעי חזרה מהגן ואמרה שהיא רוצה רק טיטול. לא נלחמתי איתה ושמתי לה טיטול. מדי פעם הצעתי לה תחתונים או לעשות בסיר והיא התנגדה אז עזבתי את זה מהר מאוד.

יש לציין שבבית בימים האלה הייתה עם תחתונים אבל בגן עם טיטול (שיתוף הפעולה מצד הגן בקטע הזה שואף ל-0. מבחינתם רק אחרי שהילדה גמולה כמו שצריך מביאים אותה לגן עם תחתונים).
    לדעתי מפה הבינה הילדה שאפשר להיות עם טיטול (כי בגן אני עם) וזה יותר קל(לא צריך להפסיק לשחק...).

עבר חודש בערך מאז שעזבנו את הנושא לגמרי ולפני 4 ימים בקשה לשבת בסיר ובשירותים(לא עשתה אבל כן ישבה). אחרי 3,4 פעמים כאלה אמרתי לעצמי שאני חייבת לתפוס את המומנטום ושמתי לה תחתונים...היא קבלה את זה יפה, לא בקשה טיטול וישבה בסיר (עדיין לא עשתה).
    יום אחרי עשינו טקס פרידה לטיטול, היא חייכה וזרקה אותו לפח. זה היום ה-3 למבצע הגמילה!

התוצאות- היא לא מבקשת טיטול בכלל, הולכת עם התחתונים ברצון. ביום הראשון ישבה ולא יצא כלום , ביום השני ל"מבצע" עשתה פיפי פעם אחת ושאר הפעמים ברצפה, היום (היום ה-3) עשתה טיפונת בסיר, היא קמה מרוצה "יצא לי פיפי עעשיו אני אקבל פיפי פרס". נתתי לה פיפי פרס ואחרי דקה כל הפיפי יצא על הרצפה.

כשיוצא על הרצפה רואים שלא נעים לה אז אני אומרת "לא נורא פעם הבאה בטח ייצא בתוך הסיר", מנקה אותה ועוברת הלאה.

הבעיה הכי קשה שנראה שהיא לא ממש רוצה לשבת בסיר... לבד היא בכלל לא הולכת (לעומת ה"מבצע הראשון שבמשך 3 ימים ישבה בכיף ויצא לה גם). היום אני מזכירה לה כל רבע שעה בערך והיא אומרת לא אין לי פיפי . וכבר קרה כמה פעמים שאחרי דקה מרגע ששאלתי יוצא לה על הרצפה
    אני גם חוששת שהיא מתאפקת(לא בטוחה). הפתעה הייתה שקמה בבוקר פעם ראשונה יבשה (היה לה תחתול(החיתול תחתון הזה)

אני יודעת שיהיה חמור מאוד אם נחזור אחורה לטיטולים. אבל באמת נראה שהיא לא משפתפת פעולה הפעם. אני גם יודעת שכנראה יש לה את היכולת הפיזית (כי הרי כבר הצליחה בעבר גם קקי לעשות). אולי הפעם היא לא מוכנה מבחינה רגשית ואני רק חשבתי שכן כי היא בקשה כמה פעמים לשבת על הסיר.

מה לעשות, אני ממש מבולבלת ואודה ממש לעזרה

תודה דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום דנה,
    מדובר בילדה קטנה, יש זמן. את נשמעת קצת לחוצה וייתכן שזה משפיע על הילדה. את משתמשת במושגים קצת דרמטיים (לחזור לטיטול יהיה ממש חמור!) וכו'. הילדה כנראה רוצה, אבל כל פעם שהיא מראה קצת רצון, את מייד רוצה יותר ממנה וזה מוציא את כל העניין משליטתה. תנסי להרפות (גם אם נראה לך שאת מרפה היא מרגישה את הלחץ שלך, תסמכי עליה, תנסי להרפות באמת!) עיזבי את זה, כשהיא תרצה היא תעשה. אל תתפסי "מומנטום" על הרצון שלה כהגדרתך, ואל תחכי בדריכות מתי היא תעשה כבר. היא יודעת מה עושים, וכשהיא תראה בגן שיש ילדים שעושים, היא תרצה גם. בסוף כולם נגמלים, אלא אם כן ההורים רוצים יותר מהם:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו