מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מתבגרתודה30/05/2010
שלום רב,
אני אב ל2 בנים אחד בן 11 ואחד בן 14.
אני גרוש 10 שנים ובקשר טוב עם גרושתי,אני רואה את ילדיי כל יום ומאוד מעורב בחייהם,פעם בשבועיים הם מגיעים לישון אצלי שישבת.
יש לי חברה כבר שנה ואנו גרים ביחד.בני הגדול לא מוכן לבוא לישון אצלי מכיוון שהיא שם.
אני עומד באמצע ולא יודע מה לעשות.
אשמח לעצה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר
סמדר ריינר30/05/2010שלום לך,
לא ציינת האם דיברת איתו על כך והבנת ממנו בצורה יותר ספציפית מה מפריע לו. לא ציינת גם איך היו היחסים בינו לבין החברה שלך עד עכשיו, איזו הכרות נעשתה ביניהם, איזו הכנה קיבלו היידם לכך שעוברת לגור איתך בת זוג וכו'.
צריך קצת יותר פרטים כדי להבין במה החברה מאיימת עליו, האם זה קשור אישית להכרות איתה שלא עלתה יפה? האם יש חילוקי דיעות ביניהם?
אם תפרט יותר, יהיה יותר קל להתייחס ולסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני המתבגר
תודה30/05/2010שלום לך ותודה על התייחסותך,
חברתי בחורה מדהימה,עושה הכל בכדי שיהיה להם נעים וטוב.
הם יודעים שיש לי חברה הרבה זמן,אנחנו מאוד פתוחים ומדברים על הכל.
הם הכירו אותה בארוחת ערב אצל אימי עם אחיותיי וילדיהם וזה לא הלך ממש טוב-הם לא כך תיקשרו.
אחר כך היה עוד מפגש אצל חברים שלי עם כל הילדים.
המפגש האחרון היה בביתי כשהכנתי אותם שהיא תיהיה איתנו שישבת(עשינו ברביקיו עם מישפחתי)
היה בסדר גמור.
אחרי כמה שבועות היתה להם יום הולדת והם נסעו עם גרושתי לאילת לסופשבוע וביקשו שאצטרף,הסכמתי וטסתי איתם מיום חמישי בבוקר עד שישי בצהריים.
שבועיים אחר כך הבן הגדול לא הסכים לישון אצלי בטענה שהיא צעירה מידי בשבילי(היא בת 25 אני 45),אני יודע שזה בא מגרושתי למרות שאני ביחסים טובים איתה מכיוון שאני רוצה להסב אושר לבניי.
אני ממש לא יודע מה לעשות וזה גם מטריד את חברתי מאוד,היא מאוד רוצה שהם יבואו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מתבגר
סמדר ריינר30/05/2010שלום לך,
תראה, ייתכן מאוד שזה בא מגרושתך. ואכן הגיל של חברתך הוא לא מעניינו. עדיין בלי שום קשר, אני לא חושבת שנעשתה כאן הכנה מספיקה. הילדים בקושי מכירים אותה וכבר היא נהפכת להיות חלק מהמשפחה ובעלת הבית שהיה פעם בית רק שלך ושלהם.
היה מקום לעשות הרבה יותר מפגשים משותפים לפני המעבר למגורים משותפים, שלה עם הילדים ללא קהל של משפחה מורחבת, וגם אולי בילוי משותף עם כל אחד מהילדים לחוד.
צריך לקחת בחשבון גם, שהגיל של חברתך קרוב יותר לגילו מאשר לגילך וגם לכך ייתכן ויש השפעה לא מודעת עליו בלי קשר לגרושתך.
נראה לי שאין לך ברירה כאן, אתה לא יכול להכריח אותו לישון אצלך. אתה יכול רק לנסות לתת לזמן לעשות את שלו, בלי לחץ.
גם לחברה שלך אין מה להילחץ, או נורא לרצות שהם יבואו. היא בזוגיות איתך ולא איתם, ירצו יבואו, לא אז לא.
תנסה לקחת הכל הרבה יותר לאט ולא להיעלב. זה לא יעזור, וגם לא רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)