ילדה מתמרדת(?)

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מתמרדת(?)
    גלי
    31/05/2010

שלום רב, אנו הורים ל 4 ילדים בני 11,9,5,3.
    הילדה בת ה 9 - ילדה מאוד חכמה, מצליחה מאוד בלימודים, מוציאה ציונים מעולים וכו'.
    הבעיה היא שאופן התפקוד שלה בבית מאוד קשה לי. מהרגע שאני מגיעה הביתה מהעבודה
    ועד שעות הערב המאוחרות- אני מבקשת ממנה להכין שיעורים כי היא עושה הכל חוץ משיעורים.
    היא משחקת עם אחיה, משחקת לבדה (היא משחקת המון המון לבד במשחקי תפקידים, היא יכולה לשחק כך שעות). היא מתגרה די הרבה באחיה וכו'.
    את שיעורי הבית שלה היא שמה בעדיפות אחרונה. ובכלל, כל מה שאומרים לה לעשות התשובה
    היא "רגע" ועד שלא "לוקחים" אותה היא לא עושה מה שאומרים לה.
    באופן כללי היא די מקבלת תשומת לב, אנו ממש משתדלים להראות לה אהבה , אך למרות זאת בד"כ היא גורמת לעצבים עליה בכך שהיא לא ממושמעת.
    היא יודעת שאם היא לא מכינה שיעורים בזמן , היא נשארת בחדר וזה בא לה על חשבון דברים אחרים כמו טלויזיה,משחק וכו'. ולא אכפת לה.
    מה עושים? איך גורמים לה להקשיב לנו ולעשות שיעורים בזמן ? היא לוקחת מאיתנו המון המון
    אנרגיה ..
    עזרה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתמרדת(?)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מתמרדת

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אושרת,
    את מציינת שהיא די מקבלת תשומת לב ואהבה, את יכולה לתאר באיזה אופנים ובאיזו תדירות? אחר כך יהיה לי יותר קל להתייחס לשאלתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

גלי
    31/05/2010

התדירות היא כמעט יום-יומית.
    מכשהי מגיעה הביתה, היא עסוקה בעיסוקים שלה, בין היתר היא משחקת עם אחיה ולבד
    ויש בד"כ רעש בבית בזכותה.. ז"א, אם הילדים הקטנים משחקים ביניהם, אז היא תיכנס ביניהם
    ותגרום לשבירת השלווה ביניהם.
    עם האחות הגדולה יש הרבה מריבות וויכוחים.
    כאשר אני שולחת אותה לחדרה כדי שתכין שיעורים, היא מתעסקת עם עצמה בכל מיני
    דברים. בסופו של דבר היא כן מכינה שיעורים, אך בין לבין היא יוצאת מהחדר ומתעסקת בדברים
    אחרים, ואז אני שואלת אותה אם סיימה ואחרי שעונה שלא אני כועסת עליה. ככה היא
    חוזרת לחדרה מספר פעמים עד שהשיעורים מוכנים לבסוף.
    לבקש ממנה כל מיני דברים כמו מטלות - לסדר את החדר וכו', בילתי אפשרי ,היא פשוט לא מבצעת.
    גם כשהיא יושבת לאכול- היא לא תסיים את הארוחה לפני שתקום מהכסא מספר פעמים ותתעסק
    בדברים אחרים.
    בגלל הדברים האלה, בד"כ יש אווירה של כעס ועצבים כלפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אושרת,
    שמת לב מה קרה כאן?
    אני שאלתי לגבי האהבה ותשומת הלב שאת נותנת לה, ואת ענית בפירוט רב על כמה היא קשה...
    אז אני אשאל שוב:-)
    את ציינת שהילדה מקבלת הרבה תשומת לב ואהבה, האם את יכולה לפרט באיזה אופנים ובאיזו תדירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

גלי
    31/05/2010

כנראה שלא הבנתי את השאלה..
    אמרתי קודם שאנו די משתדלים לתת לה תשומת לב . למרות שהרבה פעמים קורה
    שאנו יותר כועסים מאשר מפגינים אהבה.
    אני משתדלת לדבר איתה בטון חם ואוהב. מידי פעם אני משתדלת לחבק ולנשק.
    אני יכולה לומר עכשיו , עם תגובתי זו שזה לא קורה הרבה.
    מידי פעם אנו משחקים משחק משותף ביחד עם הילדים. זמן לבד לי ולה אין לנו.
    אני יודעת שאני צריכה להקדיש לה יותר, אבל כמו שאמרתי אין לי הרבה זמן שלווה איתה.
    זה עניין שברור לי ומציק לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אושרת,
    אני שמחה לקרוא את התגובה שלך. אני חושבת שיכול להיות שמה שכדאי הוא שתיקחי שליטה על הזמן שלכם ביחד, ותיזמי את את הקירבה. אחרת היא לוקחת ממך תשומת לב וזה נעשה בדרך שלה, שהיא כנראה הדרך היחידה שזמינה לה כרגע.
    יכול להיות שאם היא תרגיש שהיא מקבלת תשומת לב חיובית ונעימה ביוזמתכם היא לא תצטרך לקבל אותה בדרך הזו.
    בשביל ילד, העדר תשומת לב זה יותר גרוע מתשומת לב שלילית.
    מאחר ובחשבון כלכלי פשוט את נאלצת להקדיש לה זמן שאין לך בכל מקרה,בגל שהיא "עושה בעיות" עדיף שתקדישי אותו ביוזמתך ולחיוב.
    נסו לרדת קצת בתקופה הקרובה מעניין השיעורים, והקדישו לה זמן לחוד של משחק משותף וכיף. אחרי שתשתפר קצת האוירה נסו ליצור שיגרה שבה היא יודעת מתי הזמן שלה והיא לא צריכה לעשות דברים כדי לקבל אותו בדרך שלילית. בהמשך ניתן לחזור לעניין השיעורים, למרות שאני מאמינה שאם היא תהיה רגועה יותר היא לכך בעצמה, כי אמרת שהיא תלמידה טובה ונראה לי שזה חשוב לה, היא לא מזלזלת בלימודים, וזו הייתה רק דרך להשיג יחס מכם.
    אם בכל זאת אתם לא מצליחים, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

גלי
    31/05/2010

כנראה שלא הבנתי את השאלה..
    אמרתי קודם שאנו די משתדלים לתת לה תשומת לב . למרות שהרבה פעמים קורה
    שאנו יותר כועסים מאשר מפגינים אהבה.
    אני משתדלת לדבר איתה בטון חם ואוהב. מידי פעם אני משתדלת לחבק ולנשק.
    אני יכולה לומר עכשיו , עם תגובתי זו שזה לא קורה הרבה.
    מידי פעם אנו משחקים משחק משותף ביחד עם הילדים. זמן לבד לי ולה אין לנו.
    אני יודעת שאני צריכה להקדיש לה יותר, אבל כמו שאמרתי אין לי הרבה זמן שלווה איתה.
    זה עניין שברור לי ומציק לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו