גרד של פצעים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גרד של פצעים
    אמא לבת 6
    31/05/2010

זה עתה חגגה ביתי יום הולדת 6.
    בחודש האחרון הבחנו במספר (5-10) פצעים על ידיה ... שמנו לב שפצעים אלו לא נעלמים.
    תשאלי בוודאי למה אני פונה אלייך ולא לפורום רפואת עור.... הסיבה נובעת מזה שראינו שהפצעים לא מגלידים היות והיא מגרדת אותם ומקלפת אותם כל פעם שמגיעים למצב של הגלדה כלשהי...

ניסינו להעיר לה ולנסות להבין האם הפצעים מגרדים (האם מדובר בבעיה רפואית). היא טענה שלא ושהיא מגרדת ללא סיבה....
    הערנו לה שזוהי פעולה מיותרת ומעבר לכך היא תגרום להותרת צלקות לא יפות...
    היא מגרדת עד אשר יורד דם ואז צריך פלסטר או לשטוף תחת מיים...

היא מתביישת בכך ולעיתים אפילו בוכה ומסתירה את ידייה אך למחרת חוזר חלילה.
    האם התחושה שלנו שמדובר במשהו פסיכולוגי נכונה? או שעלינו לפנות לרופא המשפחה /רופא עור?איך עלינו להתנהג? נראה שמיצינו את ההערות העדינות וגם הגסות יותר (זה מכוער, לא מכובד, את בוגרת....).

תודה מראש על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרד של פצעים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרד של פצעים

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום לך,
    גם אם זה פסיכולוגי, כדאי קודם כל לבדוק את הנושא הפיסי. לכן - לכו בהחלט רופא עור.
    אינני יכולה לדעת מדוע הידה נוהגת כך מלבד העובדה שכפי הנראה זה מעיד על מצוקה כלשהי. במידה והבדיקה הרפואית תחזיר אתכם לנושא הפסיכולוגי, אני ממליצה לפנות ייעוץ מסודר, שבו יכירו אתכם ואת הילדה בצורה יותר מעמיקה ויוכלו לנסות להבין על מה ההתנהגות מצביעה ואיך אפשר לפתור זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ביתי בת ה- 6 נוהגת לגרד עד שיורד

אורלי
    07/06/2010

שלום רב,
    גם אצלנו קיימת התופעה, ביתי כמעט בת 6, ילדה מקסימה ונבונה
    בחצי שנה- שנה האחרונה היא מגרדת פצעים או עקיצות באופן שחוזר על עצמו עד שיורד דם.
    פינינו לרופא עור ומבדיקה ראשונית עולה כי אין בעיה בעור.
    אנחנו מורחים אותה, חובשים אותה ושוטפים את הפצעים כל הזמן.
    מדברים על הנושא מנסים לדרבן אותה בכל מיני דרכים להפסיק עם הגירודים אך היא לא מצליחה להפסיק.

פנינו לקבלת ייעוץ פסיכולוגי והנושא מתעכב.
    מה יכולות להיות הסיבות לתופעה שכזו? ברור לי שקשה לאבחן או לחוות דיעה אני רק רוצה להבין אילו סיבות גורמות לגירוד כזה.
    אגב, הילדה מתלוננת שמגרד לה, זה מתחיל בגירוד וממשיך הרבה מעבר לזה ...

אשמח לתגובה,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמגרדת

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום אורלי,
    אין רשימה של סיבות שאני מכירה שקשורות לסימפטום מסויים. יתכן שהילדה סובלת ממצוקה ריגישת מסויימת וזו הדרך שלה לבטא זאת כמו שיש ילדים שעושים צרכים במכנסיים או לא ישנים בלילה וכו'. כדי לדעת למה היא במצוקה צריך להכיר אתכם טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו