בת שנתיים ו-3 עם קשיים רבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים ו-3 עם קשיים רבים
    מיכל
    31/05/2010

שלום רב
    ביתי, בת שנתיים ו-3 חודשים ילדה חכמה מאוד, יש לה שפה עשירה מאוד יחסית לגילה, בגן אומרים שהיא ילדה טובה מאוד, ממושמעת גם בבית היא כך. אבל חוץ מזה יש לנו כל כך הרבה בעיות איתה.
    אני יודעת שמי שאשם בבעיות האלו הם אנחנו ההורים, ובעיקר אני.אני באמת מנסה לעשות דברים כמו שצריך אבל כנראה שאני תמיד נכשלת ופוגעת בה. ברור לי שלכל ילד יש את הקושי שלו,אבל אצלנו הקשיים כה רבים

3 הבעיות העיקריות:
    1. לילדה מאוד קשה להסתגל לשינויים, מהקטן(נגיעה בחומר חדש ועד למסגרת חדשה כמו גן)כשהיא מסתגלת היא "המלכה" , הדומיננטית אבל זה לוקח המון זמן. למשל בתחילת השנה בגן במשך כ-3 חודשים בכתה כל בוקר במשך חצי שעה עד שנרגעה. היום היא לא רוצה ללכת והיא מאוד דומיננטית (שרה ,משתתפת ), בים בהתחלה החול מפריע לה ולא רוצה ללכת עליו, א"כ היא מתרגלת ולא רוצה לעזוב אותו.
    2. קשה לה מאוד להעסיק את עצמה, היא כל הזמן צריכה אותי או את בעלי איתה(בעיקר אותי ,היא מאוד מאוד דבוקה אליי),אני מרגישה שאנו מעין שפוטים שלה(היא רוצה שנרקוד, שנכין איתה עוגה, שנשב איתה בחדר, שנשחק איתה בפאזל....) בד"כ אנחנו עושים מה שהיא אומרת כדי שלא תתחיל לבכות. ולעתים רחוקות אני אומרת "אמא רוצה לנוח עכשיו" , "לסדר", "מדברת בטלפון"... היא לא ממש מסכימה ובוכה.
    3. למרות שבבית היא ילדה שמחה ומאושרת- צוחקת בלי הפסקה, שרה ורוקדת כשהיא נמצאת במקום אחר, גם אם הוא מוכר יחסית היא נאטמת.אם זה מקום מאוד ממוכר כמו בית של סבא וסבתא בד"כ היא משתחררת לאט לאט (לא תמיד)ו אם זה מקום לא מוכר עם אנשים לא מוכרים אז היא בוכה ואומרת "הביתה הביתה" לדוגמא בארועים. אנחנו משתדלים לא להמנע מללכת לארועים כאלו, אני נכנסת איתה היא נדבקת אליי על הידיים אחרי בערך 5 דקות היא מתחילה להתבכיין ואז אני הולכת הצידה, מתרחקת מההמולה ,כשזה מתחזק והיא ממש בוכה וצועקת הביתה אני כבר יוצאת מהמקום. בגלל שקשה לה מאוד להסתגל אני משתדלת לא להשאיר אותה עם בייביסיטר(גם אם זה סבא וסבתא שמכירה היטב) וזה מאוד מגביל אותנו בחיי היום יום.

יש עוד הרבה בעיות כמו למשל הגמילה מהטיטול הייתה כל כך מתוסבכת(התאפקה בגן 11 שעות ולא עשתה פיפי אז שהצענו לה שוב טיטול(בהמלצה של מכרה שמבינה בתחום) וזה למרות שהיא בקשה והתחילה לשבת בסיר בעצמה.
    נושא השינה היה מאוד בעיייתי עד שלקחנו יועצת שינה ושלמנו לה מלא כסף (עזר חלקית מאוד) עד היום היא ישנה מעט יחסית לבני גילה. לא משנה השעה שהולכת לישון היא קמה ב-4 וחצי גג 5 בבוקר סופית. נושא האוכל(היא לא אוכלת ירקות ופירות בכלל, בקושי בבשר היא נוגעת).

וכל מה שאני מנסה לעשות כדי לשנות את הקשיים האלה לא הולך.
    סתם דוגמא קטנה כמעט כל ערב אני אוכלת עגבניה כדי שתראה, כשהייתה קטנה יותר הייתי שמה לה בצלחת כדי שתתנסה ולא מוותרת. היום היא לא מסכימה שאשים לה בצלחת דברים שלא אוהבת

נראה שכל דבר בעייתי אצלנו ובאמת שאין לי מושג מה לעשות..
    אשמח לעצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים ו-3

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום מיכל,
    קודם כל הייתי רוצה לנקות את המילה "אשמה" מהדיאלוג כאן. את אומרת שאת אשמה ואת פוגעת בה ואלה מילים קשות כלפי עצמך ונראות לי לא מתאימות. יכול להיות שחלק מהדברים קשורים בהתנהגות שלך כלפיה, אבל הייתי מחליפה אולי את המילה "אשמה" במילה "אחריות".
    את מתארת מגוון של קשיים ואני חושבת שכדאי לטפל בהם באופן מסודר ואצל איש מקצוע ולא רק דרך הפורום באינטרנט.
    באופן כללי אני מתרשמת שאת לוקחת דברים מאוד קשה והדבר ניכר גם בתאור הדרמטי שאת מתארת, גם בשימוש שלך במילים האלה כלפי עצמך.
    אם תנסי קצת להירגע, ולקחת פחות קשה, אז הילדה לא אוכלת עגבניה, אז היא בוכה אם את לא עושה מה שהיא אומרת, אז מה? כפי הנראה קורה משהו באותם רגעים, שאתם מתקשים להכיל, ואז הבכי שלה מתגבר, כי נהיה עניין ונהיית דרמה.
    אם היא משחקת איתך, ואת התעייפת, אז זה בהחלט נכון הגיד אמא התעייפה, ואז היא בוכה. אז?
    נראה לי שמה שקורה לך שאת מייד מרגישה אשמה, כאילו את אמא לא טובה, את חייבת לפייס אותה, אבל בפנים את כבר נורא כועסת, מתוסכלת ומותשת. למה להגיע לשם בכלל, אז היא תבכה פעם פעמיים שלוש, עד שהיא תבין שזה לא עוזר ותמשיך במשחק.
    זו פחות או יותר רוח הדברים שיש לי להגיד לך, אבל באמת חושבת שאתם צריכים ייעוץ יותר מעמיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו