מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה להגיד לילד על- איפה אבאמיה31/05/2010
שלום
אני אם לילד מהמם בן שנה וחצי, האבא לא בתמונה ולא מכיר בו. בעבר ניסיתי ליצור עימו קשר והיום אני
מאד לא מעוניינת בשום קשר איתו (הוציא הרבה רפש בבתי משפט ברמה של דיבה ולשון הרע, מגיש נגדי תלונות שווא במשטרה, במס הכנסה , וכ"ו. ) הוא אינו מעוניין בכלום אלה רק להציק.
מאד מטריד אותי איך להגיב כשהבן שלי יתחיל להתעניין באביו שהוא לא מכיר. בנתיים עוד לא אמרתי לו שאין לו אבא, הוא עוד לא מבין. איך הכי נכון לנהוג? לא מוציאים חן בעיני כל ההתלחשדויות ומכיוון שהוא הרבה אצל הורי הוא קורא לאבא שלי בא-בא ולא מתקנים אותו, וזה לט נראה לי נכון
איך להגיב? יש הרבה התלחשויות עם הורי עקב הבעיות עם אביו, וגם התלחשויות לא נראה לי רעיון טוב...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה להגיד לילד
סמדר ריינר31/05/2010שלום לך אדר,
אקדים ואמר שהמצב שתא מתארת הוא מרוכב מאוד וללא נראה לי שייעוץ בפורום יכול להקיף את כל המורכבויות שבו וכדאי תיגשי לייעוץ מסודר בעניין.
באופן כללי, זה לא נכון שאין לו אבא. יש לו אבא. יכול להיות שאבא לא מכיר בו, זה משהו אחר, אבל ילד לא יכול להגיע לעולם בלי שיש אבא (עדיין).
אני באופן אישי בעד הגישה שאומרת את האמת ככל הניתן, בהתאם לגיל ולשלב, תוך ניסיון, כמה שניתן לא להכפיש את שמו של אביו בפניו (גם אם את צודקת ומגיע לו).
הייתי אומרת לו מי זה אבא, מה השם שלו, אולי אף מראה תמונה, ואומרת לו שאבא לא יכול לבוא. (מה שבעצם הוא סוג של אמת, כי נפשית, כנראה אביו לא יכול לבוא).
בגיל יותר מאוחר, הייתי מספרת שאבא ואמא רבו, ולכן אבא לא בא, ואת בטוחה שאם אבא היה מכיר אותו, בטוח שהיה אוהב אותו מאוד.
מעבר לזה, אני באמת חושבת שזה עניין לייעוץ יותר מקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייתי
מיה31/05/2010היי סמדר
קודם כל אני לא מכפישה את אביו ולא נגררת לכל הרפש, אלה מחכה שהוא יתעייף ויפסיק מעצמו.
מתישהו זה יקרה.
דבר שני אני לא חושבת שזה נכון למקרה שלנו, כי נראה לי שככה אני יעורר אצלו את הסקרנות להכיר אותו ולחכות לו, ואבא שלו לא מעוניין לבוא אף פעם. והוא ירגיש דחוי או לא טוב מספיק.
ואני לא רוצה שהוא יעבור את מה שאני עברתי תקופה ארוכה.
אבל מעריכה מאד אצ גישתך, למיקרה אחר אולי זה יכל להתאים, אבל לא למקרה הזה
אשמח לשמוע עוד רעיונות אם מישהו יכול לעזור פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה31/05/2010קודם כל זה לא שהוא לא יכול לבוא- הוא לא רוצה. לא יכול זה ממש לא המצב. יכול מאד אך ממש לא מעוניין.
הוא יכול מאד לבוא, לצערי בוחר לא להכיר בו.
ופשוט אם לי היו מראים תמונה של מישהו שהוא אבא שלי ואומרים לי שהוא לא רוצה לבוא , לא הייתי מפסיקה לנסות לחפש אותו, ובכלל מרגישה פגומה ולא שווה שהוא גר כמה דקות הליכה ובוקר לא לבוא. גם ההסבר כי ההורים רבו, זה נראה לי גם סותר את זה שאנחנו אמורים לחנך כי כל מריבה סופה בהתפייסות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר31/05/2010שלום אדר,
לא טענתי שאת מכפישה, רק ציינתי שצריך להשתדל להיזהר מזה.
תראי, אם אבא שלו לא רוצה או לא יכול, זו שאלה של הסתכלות. הרי אם אנחנו יוצאים מתוך הנחה שעצם חוסר הרצון הזה הוא לא דבר כל כך נורמלי, יכול להיות שיש בבסיס של זה סוג של קושי נפשי מאוד גדול, אולי אפילו סוג של הפרעה, אני לא יודעת, כי אני לא מכירה אותו, וזה כבר לא כל כך עניין של בחירה, אף אחד לא בוחר את ההפרעות הנפשיות שלו.
אני מבינה שהעיצות שניתנו לא מתאימות לך וכמובן שאת תבחרי בסופו של דבר מה שמתאים לך.
לצערי אני לא חושבת שיש דרך למנוע מבנך להבין שאבא שלו לא רוצה אותו.
שקרים כאלה סופם להתגלות, מה גם שהאיש הזה כן מציק לך, והוא יכול באותה מידה גם להתגלות לבנך נגד רצונך ובלי לשאול אותך, כחלק מההצקות שלו, למרות שהוא לא מכיר בו בכלל.
שלא לדבר על הסביבה שיודעת את אמת ומתלחשת, משהו בסוף ייפלט למישהו, או לילדים של מישהו שקטו משהו ולא יודעים שזה סוד. אין לך שליטה על הדברים האלה.
לכן, למרות הכאב העצום, אני הייתי בוחרת באמת, תוך קבלת ייעוץ איך להקל על הילד כמה שיותר בהתמודדות איתה.
חלק מהאמת בחיים, דרך אגב, היא שלא כל המריבות מסתיימות בהתפייסות. זה שאבא ואמא לא הציחו להתפייס, זה לא אומר שהוא לא יכול. לכל ההורים יש חולשות וכשלונות, זה לא אומר בהכרח שהם מסתירים אותם מהילדים כדי לא לתת דוגמה רעה. אלא פשוט מודים בטעות ומנסים לתקן בפעם הבאה. אף הורה לא מושלם.
אם את רוצה להגיד לו שאין לו אבא, את תמיד יכולה לומר שהוא מתרומת זרע, כמו הרבה ילדים אחרים, או להמציא משהו אחר, אני חושבת שסופה של האמת להתגלות, ואז הכעס שיופנה כלפייך אחרי ששנים גידלת אותו לבד יהיה עצום, וכן חוסר האמון. חבל, זה לא מגיע לך.
אני מציעה לך בכל זאת, לפנות לייעוץ מסודר.
שיהיה לך המון בהצלחה...
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה זה ממש לא "לא יכול"...
מיה01/06/2010היי סמדר
לאבא שלו אין כל הפרעה נפשית ואין פה עניין של לא יכול. לא יכול זה גם שקר שאני לא רוצה להגיד לילד
תודה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיה01/06/2010בכל מקרה המון תודה על העזרה, כנראה שזה מורכב מידי כמו שאמרת וכנראה שאפנה לייעוץ אישי
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה.
סמדר ריינר01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)