מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם טעיתי?אמא31/05/2010
בני בן שלוש וחצי ולפני שבוע נולדה לי בת. כמובן שלא קל לבני ובמצבים בהם לא קל לו, הוא מאונן הרבה (נשכב על הרצפה ומתחכך). כך סתם ביום יום, הוא לא עושה זאת כלל. היום אחהצ היה לי קשה מאוד להפעיל אותו, כשהיה אתי עשה רק דברים שאסור ואז הלך לחדרו והתחכך הרבה זמן. עד כה מעולם לא הערתי לו על כך. היום, כשהיה בחדרו ממש האצתי בו לקום ולעשות משהו אחר. ואז בנינו פאזלים ביחד והוא כל הזמן נשכב והתחכך תוך כדי בניה. בתחילה ביקשתי ממנו כל הזמן לקום בטענה שככה לא בונים ואף אמרתי שכך אני לא בונה איתו (כי יצא שבניתי לבד). בסופו של דבר אמרתי לו "כשאתה שוכב ככה אתה שוכב על הבולבול נכון? זה משהו שעושים לבד בחדר כי זה פרטי ולא מתאים לעשות את זה בסלון" הוא חזר על זה עוד כמה פעמים והערתי לו בעדינות. בסוף עשה זאת מתחת לשולחן וכשהערתי לו, אמר שמתחת לשולחן זה פרטי. אני יודעת שנושא האוננות הוא רגיש וחוששת שאולי לא ניגשתי נכון לעניין. בכנות אומר כי לא קל לי לראות אותו מתחכך - זה ממש מעצבן אותי. אשמח לקבל תגובה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר31/05/2010שלום לך,
קודם כל מזל טוב:-)
לא טעית, נשמע לי שדיברת לגמרי לעניין. אפשר אולי להוסיף שזה לא דבר רע שהוא עושה, וזה בסדר גמור, אבל בפרטיות זה אומר בחדר כשלא רואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
אמא31/05/2010תודה לך על תגובתך המרגיעה.
בהמשך למה שקרה, במקלחת אמר לי בני כי הוא רוצה להראות לי משהו והוא כיוון את הטוש לאיבר המין שלו. לא ברור לי איך להתייחס לדברים כאלה שהם לא אוננות בדיוק, אני לא רוצה לאסור עליו הכל או לתת לו תחושה שזה לא בסדר שהוא מתנסה אך גם לא נראה לי מתאים שיעשה כך לידי או ליד אחרים.
ושאלה נוספת בכיוון אחר לגמרי: בגלל חופשת הלידה, אני עם בני מאחת בכל יום (ולא מארבע) ואני מתקשה להעסיק אותו כל כך הרבה זמן ומודאגת עוד יותר מחופשת הקיץ בה אצטרך להעסיק אותו חודש. האם יש לך רעיונות, קווים מנחים לגבי הבניית היום על מנת להקל את העניין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר31/05/2010שלום לך,
במקלחת,כשהוא מכוון את הטוש לאיבר המין שלו זו כמו הפניית שאלה גבי הנושא של מיניות. הסקרנות היא טבעית. במקלחת, כשזה קורה, הייתי אומרת - אתה רוצה להראות לי את הפין שלך, אני רואה. אני רואה שמסקרנים אותך העניינים האלה. בהמשך הייתי מבקשת אולי מאבא שלו, לשבת איתו עם ספר הסבר על גוף האדם או אחד מספרי הילדים שמסבירים על הגעת ילדים לעולם, ונותנת לו הסבר עם אפשרות לשאול כל מה שמעניין אותו, כולל הסבר על מה נהוג לעשות ליד אנשים ומה לא, ועל כך שלאף אחד אסור לגעת בגוף שלו בלי רצונו וכנ"ל לו לגבי אחרים.
לגבי הבניית היום כדאי לשלב ביקורים אצל חברים או ביקורים של חברים אצלו, ביקור בגינה, וקצת עבודה שקטה בבית. חשוב שתהיה תכנית לכל יום, במיוחד אם צריך לתאם עם חברים.
בצהריים, בשעות החום הייתי מנסה לתת לו לצייר, קצת לראות טלויזיה, ובארבע לצאת לגינה לכשעה שעתיים.
בחופש, כדאי לתאם עם הורים נוספים מעין תורנויות שבהם כל אחד לוקח כמה ילדים לבילוי או מזמין הבייתה - בבית אפשר חשוב על פעילויות כמו הכנת כדורי שוקולד, משחקי מים באמבטיה, וכו'. מעין קייטנת הורים.
להעסיק אותו לבד חודש שלם זה יהיה קשה, לכן אם עניין התורנויות לא עובד, כדי לבקר חברים ומשפחה, ולגייס בני משפחה שיקחו אותו להצגה או לבריכה פעם בכמה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)