מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמיכל01/06/2010
בוקר טוב!
בתי בת חמש וחצי בגן חובה.
הגננת מרשה לילדים להביא צעצועים ואוכל מהבית. למרות שאני אישית נגד בתי ביקשה שגם היא רוצה לקחת איתה בתיק צעצוע קטן או שקית עם קורנפלקס. ילדה אחת בגן ביקשה קורנפלרס וביתי כיבדה אותה, אבל הילדה אמרה שהיא רוצה את כל השקית ובתמורה היא תביא לבתי מחר סוכרייה. והילדה שלי נתנה לה את הכל. כמובן שלמחרת לא הייתה שום סוכרייה ובתי היתה די עצובה כי לטענתה הבטחות יש לקיים. לפני כשבוע בתי חזרה מהגן ואמרה שהיא רוצה לתת במתנה לחברה (אותה ילדה) את הוובקינס שלה. אמרתי שלדעתי זה רעיון לא כל כך טוב כי היא קיבלה את הוובקינס ליום הולדת מסבתא ושכדאי לה ללמוד להעריך מתנות כאלה. אתמול הסבתא אספה אותה מהגן ובתי בקשה ממנה לא לספר לאמא כי אמא תכעס שהיא נתנה במתנה לחברה את החתול הלבן שלה (בובת פרווה שעלתה לי 70 ש"ח) וחברה נתנה לה סרט ורוד. כשהן הגיעו הביתה שאלתי אותה מאיפה הסרט ואז היא אמרה שהיא החליפה את החתול בסרט. אמרתי לה שלמרות שדיברנו על זה לפני כמה ימים הייא עשתה את מה שאמא אמרה לא לעשות ולכן יותר היא לא תקח שום דבר איתה לגן. היא היתה די עצובה במשך היום, אבל אני לא בטוחה האם זה בגלל שהיא הבינה שאני כעסתי כי היא עשתה משהו שאני לא הרשתי או בגלל שהיא חושבת שלא היתה צריכה לתת את החתול. אני גם לא בטוחה האם אני הגבתי נכון. מצד אחד זה משהו ששייך לה ומה רע בלתת מתנה לחברה מצד שני היא אמרה שהיא לא רצתה לתת אלא שהחברה כל הזמן ביקשה ולא עזבה אותה לכן היא נתנה. היום בבוקר היא לקחה איתה את הסרט הורוד ואמרה שהיא רוצה להחזיר אותו לחברה ולבקש ממנה את החתול בחזרה. שוב האם זה בגלל ש"אמא לא מרוצה" או בגלל שהיא מתחרטת? אני ממש לא יודעת איך לנהוג במצב כזה? אני לא מעוניינת שהיא תנסה לרצות אותי אלא שהיא תהיה שלמה עם ההחלטות שלה. אודה על ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מתנות
סמדר ריינר01/06/2010שלום מיכל,
צריך לברר יותר לעומק מה בדיוק קורה בגן. האם יש "טרנד כזה של החלפות בין הילדים של הדברים שהם מבייאם מהבית? אם כן, קשה לדרוש מהילדה לא להשתתף בו כיוון שזה בעצם לגרום לה לא להיות שייכת. במקרה כזה צריך או לצייד אותה בדברים זולים שלא חשוב שהיא תחליף, או לדבר עם הגננת ולבדוק אם התופעה היא ברמה של כל הגן אולי כדאי לעשות התערבות חינוכית ולהפסיק עם זה.
אם מדובר בילדה ספציפית שלוחצת על הבת שלך, זה בסדר גמור לא לאפשר לילדה להביא כל דבר לגן, אלא לתת לה רק דברים זולים.
יכול שהיא נהנית מכך שהילדה השניה מתפעלת מהדברים ה"שווים" שהיא מביאה, אבל היא בסופו של דבר נשארת נפסדת ומותר לך לאסור עליה להביא את הדברים האלה גם אם היא תהיה עצובה בהתחלה, זה יעבור לה, ולטווח הארוך היא תרגיש הקלה מהעניין כי נדמה לי שהלחץ של אותה ילדה מכביד גם עליה והיא לא יודעת לעצור אותה, וייתכן שאת צריכה לעזור לה בכך על ידי זה שתציבי גבול, תוך כמה ימים זה יפסיק להיות עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל02/06/2010אתמול כשבאתי לקחת אותה מהגן היא החזיקה ביד את החתול שלה ואמרה שהחברה החזירה לה אותו. שאלתי אותה: "אז הבאת לה את החתול לשחק או במתנה". בתי ענתה: " אני הבאתי לה במתנה, אבל היא היום החזירה לי אותו ואני החזרתי לה את הסרט הורוד". מה שמטריד אותי זה שבתי נראת מאוד מבולבלת מכל הסיפור הזה. מצד אחד היו לה כוונות טובות - לתת מתנה לחברה, אך בבית אני לא קיבלתי את זה בעין יפה ואני לא בטוחה שצדקתי בתגובתי, אמרתי לה שהיא לא תקח כלום לגן כי היא לא יודעת להעריך את מה שקונים לה. ופתאום החברה מחזירה לה את המתנה. למה נדמה לי שבתי אולי מנסה "לקנות " חברים. ואם כן, איך מסבירים לה שזו לא הדרך הנכונה להתחבר? אני שמה לב שבתי מנסה לחקות אחרים ולהיות כמו אחרים וזה די מפריע לי. האם זה משהו חולף בגיל הזה? איך להעביר לה את המסר שהיא צריכה להיות כמו שהיא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר02/06/2010שלום מיכל,
אכן התגובה של "את לא יודעת להעריך מתנות" היא לא כל טובה, כי לא בטוח שזה נכון, הי אלא נותנת את המתנות כי הן לא חשובות לה והיא מזלזלת, אולי אפילו להיפך כי היא רוצה להשוויץ בהן, ואמירה כזו גם שמה את הדגש על העילבות של המבוגרים ולכן גם גורמת לריצוי שלהם, ולא זו הנקודה.
ייתכן שאכן היא קונה חברות, אבל לא בטוח, יכול להיות שכיף להן לעשות החלפות, לכן הייתי בודקת לפני שהייתי נכנסת בזה.
אם אכן זה העניין, הייתי אומרת לה שהיא ילדה מקסימה, ונעים להיות בחברתה, והחברה תרצה אותה גם בלי המתנות, ואם לא היא אז חברות אחרות.
בכל מקרה לא הייתי מאפשרת לקחת דברי ערך או דברים יקרים לגן, ואת לא חייבת לנמק במיוחד, פשוט להגיד שזה יקר מדי ושתיקח משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)