התנהגות פרועה ילדה בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות פרועה ילדה בת 4
    עינת
    01/06/2010

שלום בתי בת 4 ילדה בריאה שמחה וטובה בדרכ. אנחנו משפחה יציבה זוגיות טובה ושלווה ולכן אני לא מבינה למה הילדה מתחילה להתנהג באלימות. לפעמים משהו מעצבן אותה ואז היא מתחילה להכות אותי או לנשוך ולהתפרע ושום דבר שאני אגיד לא עוזר באותם רגעים ואין לנו כלים איך להתמודד. הדבר היחיד שעוצר אותה אם אני תופסת אותה חזק אלי בצורת חיבוק אבל מחזיקה לה את הידיים שהיא לא יכולה לזוז ואז זה מלחיץ אותה והיא מפסיקה את ההתנהגות הפרועה. אני לא מרגישה בנוח עם מה שאני עושה אני לא יודעת אם זה נכון להלחיץ אותה ככה אולי זה יפגע בה. אבל מצד שני אין לי שום כלים אחרים . אותו מצב גם כשהיא מחליטה שהיא לא רוצה לישון ואז היא מתחילה לשיר או להשמיע קולות בצעקות שמעירות את אחותה ושום דבר לא עוזר להרגיע את ההשתוללות. אודה לתשובתך מה אפשר לעשות איך לחנך במצב כזה.

תודה

עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות פרועה ילדה בת 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות פרועה

סמדר ריינר
    01/06/2010

שלום עינת,
    הכלי שאת משתמשת בו הוא טוב אבל לא מספיק. כלומר הוא טוב לאותו רגע, על מנת להפסיק את האלימות. מעבר לזה צריך לתת לה כלים נוספים להתמודדות עם התסכול שלה. אחרי שהי אנרגעת אפשר לדבר איתה ע האירוע שקרה, להביע הבנה למה שהיא הרגישה, אב לא לדרך שביטאה זאת. למשל להגיד לה:"זה היה מעצבן שלא יכולתי להתפנות אלייך כי דיברתי בטלפון" ואז להציע דרכי התמודדות חליפיות "אם תמתיני קצת אני אוכל להקשיב לך בכיף ולשמוע טוב טוב את הדברים החשובים שיש לך להגיד לי". או" אם אני לא פנויה את יכולה לבקש גם מאבא" וכך לתת לה מספר אלטרנטיבות, ולחזור על כך בכל מיני סיטואציות. אפשר גם לתת חיזוקים חיוביים כל פעם שמצליחה להתמודד בעזרת הכלים שאתם נותנים לה ("כל הכבוד, המתנת ממש יפה ובסבלנות") וכמו כן אין בשום פנים ואופן לתת לה להרוויח מההתנהגות האלימה שלה, כלומר אם היא משתוללת ומרביצה כי היא רוצה משהו, בשום פנים ואופן לא לתת לה אותו, וכאן חייבים להיות מאוד עיקביים, אלא רק אם היא נרגעת ומבקשת יפה.
    לגבי השינה, אני לא מספיק יודעת מה קורה שם, ואיך מתנהלת ההשכבה לישון אצלכם בבית. יכול להיות שהיא מקנאה בתשומת לב שאחותה מקבלת.
    ולכן כדאי באופן כללי, לתת לה זמני איכות לבד, ללא אחותה, ולהשקיע תשומת לב וזמן כייפי איתה, במשחק, ביצירה וקצת פינוק מדי פעם. ייתכן שאם היא תקבל את תשומת הלב באופן כזה היא לא תצטרך לחפש אותה על ידי השתוללויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו