לא אוהבת את סבתא שלי ואת אחותי.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא אוהבת את סבתא שלי ואת אחותי.
    מרינושקה
    01/06/2010

בתי בת שנתיים בעוד שבועיים. אני בהריון מתקדם.
    הילדה לא אוהבת את הסבתא רבה ואת אחותי ולא נותנת להם להתקרב, לנשק, לסדר צעצועים שלה וכו. אומרת על הכל לא סבתא ולא , אל תגעי ומן מביאה להן מכה בצחוק.
    אני עונה לה שלא מתנהגים ככה ושתבקש סליחה אך נראה שזה לא עובד.
    האם ילדים לא אוהבים אנשים קשישים וזאת הסיבה לגבי סבתי ולגבי אחותי מדובר למעשה בקינאה. ?
    איך מתנהגים נכון ? היא מודעת לכך שהיא פוגעת בהן כי היא אומרת טטה בוכה ואותו דבר גם לגבי אחותי.

מה הדבר הנכון לעשות.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוהבת את סבתא והאחות

סמדר ריינר
    01/06/2010

שלום לך,
    אני לא בטוחה שהילדה שלך לא אוהבת אותן, וילדים דווקא אוהבים קשישים אם הם חביבים אליהם. יכול להיות שזו הדרך שלה לשמור על הטריטוריה שלה, או להראות נאמנות אלייך. שימי לב האם היא תמיד לא רוצה או רק בחלק מהפעמים?
    בכל אופן צריך לדעת גם איך להתקרב לילד, ולכבד את גבולות הגוף שלו. אולי יש משהו בהתנהגות של סבתך ואחותך שהוא חודרני מדי?
    לכל ילד יש מצבי רוח משתנים, לפעמים בא לו שיתקרבו אליו ולפעמים לא, זה לא בהכרח אישי ולא אומר שהיא לא אוהבת אותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מרינושקה
    01/06/2010

אכן מדובר בחלק מן הפעמים שהיא מתנהגת כך ומיד היא מראה שרק אמא תעשה או תשמור על משהוא. אני מסכימה שמדובר על משהוא בטריטוריה ואולי בקינאה. כי היא אומרת ישר מאמא ולא שלך של מאמא

האם יש צורך להמשיך להגיד לה שלא מתנהגים ככה ולגעור בה שתבקש סליחה ותתן חיבוק או לכבד את ההתנהגות הלא יפה שלה כלפיהן בפעמים האלו. אני לא רוצה שהיא תלמד שככה מותר להתנהג

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    02/06/2010

שלום לך,
    לא, אין צורך לומר לה שכך לא מתנהגים. היא קטנה מדי, וזה גם לא עוזר (אחרת לא היית צריכה להמשיך ולהגיד), יש צורך להגיד לסבתא ולאחות שכדאי לכבד את הרצון של הקטנה, כי היא עוד לא מבינה וזה קשה לה שמנדנדים לה, ואין צורך לקחת את זה אישית, זה לא מחוסר אהבה, וכשהיא תגדל היא בטוח תראה להן המון אהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו