בני הצעיר דוחה כל מגע אוהב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני הצעיר דוחה כל מגע אוהב
    אמא דואגת
    03/06/2010

שלום. אני אמא לשני בנים, הבכור בן שמונה וחצי, והצעיר בקרוב חוגג שש.
    אנו מתגוררים בחו"ל שלוש שנים, ועומדים לשוב ארצה.
    בני הצעיר אינו וורבלי, חסרות לו מילים, עקב החשיפה לשתי שפות כפי הנראה, אינו חושף את רגשותיו. נעלב בקלות. מאד רגיש ופגיע. כפי הנראה מרגיש תמיד שני ביכולותיו לעומת אחיו הבכור.
    הוא ואחיו חברים מאד טובים.
    אני ובעלי מנסים לעודד לחזק לתמוך ככל האפשר, ולעיתים הוא מפתיע אותנו ביכולותיו.
    נראה כי בידו שני אמצעים לחוש חזק: לדחות את אהבתו של אביו, ולהעדיף אותי באופן מתריס. (בעיה אדיפלית?...), וכן, לדחות מגע פיסי איתנו באופן עקבי. כל ניסיון לחבק ולנשק נענים בדחיפה. ואין בעיה פיסית של תחושתיות יתר..
    הנושא של דחיית המגע מאד מכאיב וקשה לנו. גם לאחיו. מה עושים?!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שדוחה מגע

סמדר ריינר
    03/06/2010

שלום לך,
    נשמע שיש כאן עניין מורכב מאוד, אני לא חושבת שיש אפשרות להביא לפתרונו החלקי אפילו במסגרת ייעוץ בפורום.
    אני לא בטוחה שהקושי הוורבלי של בנך נובע מחשיפה לשתי שפות, העובדה שאת מתארת פגיעות רבה, דחיית מגע ודחיית הקשר עם האב מרמזים ביעני ע משהו שלא ברור לנו שקורה בעולמו הפנימי ובאופן שהוא מפרש את העולם ומבין אותו.
    אני ממליצה לכם לפנות לטיפול מסודר אחרי הגעתכם לארץ, שבו יוכלו להכיר אותו באופן יותר מעמיק כדי לברר מה קורה בעולמו הפנימי ואיך אפשר להתחבר אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

אמא דואגת
    03/06/2010

אני מתכננת לפנות לטיפול כשנגיע לארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו