מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני הצעיר דוחה כל מגע אוהבאמא דואגת03/06/2010
שלום. אני אמא לשני בנים, הבכור בן שמונה וחצי, והצעיר בקרוב חוגג שש.
אנו מתגוררים בחו"ל שלוש שנים, ועומדים לשוב ארצה.
בני הצעיר אינו וורבלי, חסרות לו מילים, עקב החשיפה לשתי שפות כפי הנראה, אינו חושף את רגשותיו. נעלב בקלות. מאד רגיש ופגיע. כפי הנראה מרגיש תמיד שני ביכולותיו לעומת אחיו הבכור.
הוא ואחיו חברים מאד טובים.
אני ובעלי מנסים לעודד לחזק לתמוך ככל האפשר, ולעיתים הוא מפתיע אותנו ביכולותיו.
נראה כי בידו שני אמצעים לחוש חזק: לדחות את אהבתו של אביו, ולהעדיף אותי באופן מתריס. (בעיה אדיפלית?...), וכן, לדחות מגע פיסי איתנו באופן עקבי. כל ניסיון לחבק ולנשק נענים בדחיפה. ואין בעיה פיסית של תחושתיות יתר..
הנושא של דחיית המגע מאד מכאיב וקשה לנו. גם לאחיו. מה עושים?!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שדוחה מגע
סמדר ריינר03/06/2010שלום לך,
נשמע שיש כאן עניין מורכב מאוד, אני לא חושבת שיש אפשרות להביא לפתרונו החלקי אפילו במסגרת ייעוץ בפורום.
אני לא בטוחה שהקושי הוורבלי של בנך נובע מחשיפה לשתי שפות, העובדה שאת מתארת פגיעות רבה, דחיית מגע ודחיית הקשר עם האב מרמזים ביעני ע משהו שלא ברור לנו שקורה בעולמו הפנימי ובאופן שהוא מפרש את העולם ומבין אותו.
אני ממליצה לכם לפנות לטיפול מסודר אחרי הגעתכם לארץ, שבו יוכלו להכיר אותו באופן יותר מעמיק כדי לברר מה קורה בעולמו הפנימי ואיך אפשר להתחבר אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
אמא דואגת03/06/2010אני מתכננת לפנות לטיפול כשנגיע לארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)