anger management

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• anger management
    יעל
    03/06/2010

שלום,
    הילדה שלי בת 7 כמו 17.....ילדה מאוד מבריקה...(הובחנה עם IQ 130 בגיל 5).... שאוהבת ליהיות ילדה טובה (יתכן שזה גם חלק מהגורם).....בחוץ היא תמיד מתנהגת למופת ....אבל בבית ובקרבת הקרובים מאוד, היא מגלה המון תסכול ומתרגזת מאוד בקלות. מלחפש בגד בבוקר לביה"ס, מלעשות שיעורים (היא לא מאמינה בעצמה אבל כאשר אנחנו "נאבקים" איתה והיא "חייבת" לנסות, היא מצליחה ובגדול), מכל שינוי קטן בלו"ז שלא מתאים בעיניה, אם במהלך המקלחת אני אתזכר אותה בקול מאוד רגוע, שכבר תיכף צריכים להכנס לישון...
    בקיצור גם משינוי בלו"ז גם בעת בחירה, גם כשהיא צריכה להתמודד עם משהו שנראה לה קצת מאתגר....הדבר המשותף היחיד שנראה לי הוא שהיא לא מסוגלת לשלוט בתסכול וגם הכי קטן.
    בנוסף היא מאוד לא מרוכזת. היא צריכה לעשות משהו והיא "מתעופפת" כל הזמן, היא מנסה כבר שבוע להגיע למיטה בזמן על מנת לקרוא סיפור ובגלל חוסר הריכוז היא פשוט לא מגיעה לזה.....
    אשמח לשמוע הצעות איך אפשר לנווט אותה למקום שבוא היא לא תצטרך ליהיות מתוסכלת כל כך ותוכל לשלוט ברגשות ובפוקוס.....
    המון תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    anger management

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליטה בכעסים

סמדר ריינר
    04/06/2010

שלום יעל,
    אני רוצה להציע לך כיוון חשיבה הפוך, תיראי אם הוא יתאים לך.
    אני מעלה השערה שלבת שלך אין בעיה של שליטה, אלא שהיא נמצאת ביותר מדי שליטה. היא ילדה מחוננת, בחוץ היא מתנהגת למופת, אני מניחה שיש ממנה המון ציפיות, וכל פעם שהיא מראה חולשה, ייתכן שמצפים ממנה להיות בת 17, כי השכל שלה הוא כזה. הרבה פעמים בעיה של כעסים היא לא בגלל חוסר שליטה אלא בגלל חוסר יכולת להרפות, ואז הכל מתפרץ, כי כבר אי אפשר יותר.
    ייתכן שהילדה שלכם צריכה צריכה לגיטמציה להיות ילדה, אפילו שהיא חכמה. לפעמים לא בא לה "להיות למופת", לפעמים בא לה פינוק לפעמים בא לה להיות חולה ולא ללכת לבית ספר, לפעמים בא לעשות דווקא, היא רק ילדה בת 7... תנסו להרפות קצת, לעשות איתה כיף נטול מטרה והישגים, תפסיקו קצת להתייחס להישגים שלה, תנסו להתייחס לחשק שלה, ואל תתרגשו כל כך אם היא כועסת. תנסו את זה תקופה ותבדקו מה קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו