פחד אובססיבי מכלבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד אובססיבי מכלבים
    גלי
    04/06/2010

שלום רב, יש לי 4 ילדים, ישנה תופעה מאוד היסטרית אצל כולם - פחד מכלבים.
    זה התחיל מהבת השניה - בת 9 . ברגע שהיא מבחינה בכלב (אפילו הקטן מביניהם), היא פשוט
    נעלמת- אם זה בגן משחקים היא עולה למתקן הגבוה ביותר ולא יורדת, ובכלל, היא תשתדל
    לא להמצא לבדה ברחוב כדי לא "לפגוש" כלב.
    גם הבת השלישית - בת 5 - נתקפת בפחד וחרדה כשהיא רואה כלב , וכנ"ל לגבי הילד- בן 3.
    לפני כשבועיים , ראינו כלבלב בפארק והילד החליט שהוא רוצה ללטף את הכלב , הוא ליטף
    אותו ממש בנגיעה והכלב בא לקראתו, הילד התחיל לרוץ מסביב לפארק כשהוא צורח מפחד!
    ואז כמובן , לא הסכים לשחק עד שהכלבלב הלך.
    מה עושים? כמה שאני מדברת איתם ומסבירה להם שהכלב הוא חבר שלנו והוא לא נושך- זה לא
    עובר להם. איך מתמודדים?
    חשבתי להביא הביתה כלבלב- אך זה לא מעשי, לא אפשרי.
    עזרה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד אובססיבי מכלבים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד אובססיבי מכלבים

סמדר ריינר
    04/06/2010

שלום אושרת,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" תשובה משתייחסת לפחדים אצל ילדים ובידקי האם יש שם משהו יכול התאים לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מכלבים

אושרת
    06/06/2010

הי, אודה לך אם תייעצי לי איך להתמודד עם פחד ספציפי זה מבעלי חיים, אני לא מצליחה
    להבין איך ליישם את ההצעות במקום אותו הפנית אותי אליו.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מכלבים

סמדר ריינר
    06/06/2010

שלום אושרת,
    הצעה אחת שנראה לי שקל ליישם, לפחות לגבי הילדים הקטנים יותר, הי אהקראת סיפור ע ילד שמפחד מכלבים. אפש רלהתעניין בחנות הספרים ולרכוש ספר כזה, ולהקריא להם. הם יוכלו להזדהות עם הגיבור ועם התגברותו על הפחד.
    הצעה נוספת היא הקהייה שיטתית, או מה שמכונה בתשובה שהופנית אליה -"דה סנסיטיזציה", המשמעות היא לחשוף את הילדים בהדרגה לגירויים פחות מאיימים, כלומר קודם רק לציור של כלב, אחר כך מסיכמים שוהליכם רק עד איפה שיש כלב ולאל מתקרבים, אחר כך מתקרבים יותר, אחר כך מתקרבים לכלב קטן ומוכר ומלטפים שניה והולכים אחורה וכו'...
    קודם כל חשוב לקבל הסכמה של הילדים להתחיל תהליך, ולוודא שאכן יש להם מוטיבציה והם מעוניינים בכך.
    אפשר להתחיל מילד אחד והצלחתו תעלה את המוטיבציה אצל השאר.
    בכל מקרה אם זה לא הולך, אפשר לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לקבל הכוונה צמודה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו