חוסר אחריות מנערה בת 14

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר אחריות מנערה בת 14
    גילה
    04/06/2010

שלום לך פסיכולוגית. שאלתי כיצד לנהוג בילדה שלי בת 14+ שהיא בת יחידה והיא לא מספיק אחראית לחפצים שלה? כלפעם היא מאבדת דברים או שוכחת בכיתה ולא זוכרת להחזיר לבית. המון דברים לא נימצאים. פעם אחרונה היא שכחה בכיתה או נתנה למישהיא מילון אלקטרוני אוקספור שעלה לי 500 שח ושכחה לבקש חזרה .לאחר יומיים ניזכרה שאין לה מילון אלקטרוני והיא לא זוכרת למי היא נתנה.אני דרשתי ממנה לישאול את כל הכיתה אים מישהוא לקח ממנה אך לדבריה זה לא נימצא אצל אף אחד.פניתי למורה המחנכת והיא טוענת שהיא לא גננת והיא לא מיתערבת ושהיא צריכה לילמוד ליהיות אחראית. שאלתי האים מותר לי להעניש אותה דרך הכסף? כלומר לא לתת לה דמי כיס ביגלל שהיא לא אחראית? איזה פיתרון ילמד אותה ליהיות יותר אחראית ? תודה לך מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אחריות מנערה בת 14

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אחריות

סמדר ריינר
    04/06/2010

שלום גילה,
    קודם כל הייתי בודקת אם זה באמת רק חוסר אחריות או שמאחורי העניין הזה עומדת בעיה אחרת - קושי בהתארגנות, קושי בריכוז, או מצוקה ריגשית שגרומת לה להיות פזורת דעת.
    הייתי מנסה לברר אותה, אם הכ בסדר, אם יש משהו שמציק לה, וגם מלמדת אותה להתארגן, אולי אין לה כלים - להכין רשימות כדי לא לשכוח, להכין את התיק ערב קודם, לשים דברים במקומות בולןטים כדי לא לשכוח לקחת אותם וכו'.
    אם בכל זאת את בטוחה במסקנה שזה רק חוסר אחריות, הפיתרון הטוב ביותר לחוסר אחריות הוא להפגיש את הנערה עם התוצאה הטבעית שלו. כלומר אם היא מאבדת - אז אין לה. לא הייתי מתגייסת לפתור לה את הבעיה, אם אין לה מפתח, היא נאלצת להישאר בחוץ ולחכות לך שתחזרי, אם אין לה מילון, היא תיאלץ להסתדר בלעדיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו