עזרה דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    הילה
    05/06/2010

בני בן ה6 יש לי בעיה איתו והיא גדולה כאשר הוא כועס עד מאוד הוא מרביץ לילדים בגן "שחפיים מפשע"
    גם ילדים שלא יתגרו בו סתם עוברת ילדה מרביץ לה ובבית זורק חפצים מושך לאחותו בשער אפילו שהיא לא היתה נוחכת בשיחה שלי ושלו הוא מציק לילדים כשהו כועס מכה אותי ואת בעלי ואני תופסתאותו ואומרת לו לא נעים לי זה כאילו שאני מדברת לאוויר
    אני מיואשת אני חושבת שאולי כדי פסיכולוג בבקשה עיזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמרביץ

סמדר ריינר
    05/06/2010

שלום רונית,
    ייתכן שחשוב לתת לבנך כלים נוספים להתמודד עם התסכולים שלו, כך שהוא לא ייאלץ להוציא אותם דרך הידיים.
    אם את רואה בבית שהוא מתוסכל ומרביץ, קודם כל יש להפסיק את האלימות, במילים ואם זה לא עוזר אז גם פיזית.
    אחר כך צריך להרגיע את הילד.
    אחרי שהוא נרגע, צריך לדבר איתו. אך לא בכעס ולא מתוך הטפת מוסר. כאן צריך לנסות בצורה כנה להבין מה הציק לו ולמה הוא התפרץ.
    השלב הבא הוא לתת הכרה ולגימטמציה למה שקרה לו. לא משנה אם הוא צודק או לא, יש הבדל בין להצדיק לבין להבין.
    ילד בן 6 יכול למשל לקנא כשאחותו משחקת בצעצוע שלו. כאן חשוב לא להגיד לו שהוא לא צריך לקנא, כי זה לא יעזור. אא להגיד לו שטבעי שהוא מרגיש כך, כולנו מקנאים לפעמים. בכך עשיתם שתי פעולות- גם נתתם לו מילים שמתארות את ההרגשה שלו, וגם נתתם לו להרגיש מובן. כשיש לנו מילים לרגשות השליליים שלנו, כבר אנחנו יכולים להחזיק אותם טיפה יותר לפני שאנחנו מתפרצים.
    השלב הבא, הוא לתת לו כלים אחרים להתמודד עם התסכול שקרה, (במקרה של הדוגמא שלנו - כשחש קנאה), למשל: כשאנחנו מקנאים, בוא נחשוב יחד מה אנחנו יכולים לעשות: אנחנו יכולים למשל לחשוב על זה שהאחות לא תשחק כל הזמן במשחק, אם נמתין, היא תסיים ותיתן לנו בחזרה. וגם אם אנחנו נותנים את המשחק שלנו, נוכל גם לקבל משחק שלה ולהיות ב"שותף" וזה יותר כיף מלריב. מה עוד אנחנו יכולים לעשות? לשחק בינתיים במשחק אחר, וכו'.
    על כך צריך להחזור הרבה פעמים, בכל סיטואציה מחדש, וכך לתת לו כל מיני כלים שמתאימים לכל מיני סיטאוציות, עד שהוא יפנים וילמד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו