ילד בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים
    מירית
    07/06/2010

הבן הרביעי שלי בן שנתיים עכשיו - ילד פיקח מאוד ועצמאי מאוד. נהנה מאוד ממעשי קונדס אך תמיד שומר על גבול הטעם הטוב ומאוד אהוב על ידי הגננות שלו בגן. לאחרונה חל שינוי משמעותי בגן והוא מרביץ ונושך בלי הפסקה. אני מניחה כי מדובר בשלב שצריך לעבור וכי הוא בודק גבולות אך המצב גורם לנו אי נעימות כי הגננת כבר משדרת ייאוש ממנו והורים אחרים מתחילים להתלונן. אינני נוטה להתערב במצבים כאלו יותר מדי אך מקפידה גם לנזוף בו בבית כאשר מרביץ או מגזים. לא ארע לאחרונה דבר חריג בביתו שאמור לעורר התנהגות כזאת.
    הגננת אף ציינה שהיא מרחמת עליו ולא כועסת עליו כי עושה רושם שהוא לא נהנה משום דבר בגן ורק רב עם כולם, בוכה רוב שעות היום ומרביץ בלי סוף. היא מנסה לעניין אותו במשחקים ויצירות אך הוא נראה כאילו איבד עניין לאחרונה.
    חשוב לציין כי הוא אינו מראה סימנים חריגים - בבית הוא שמח מתרוצץ ומשתולל והולך בשמחה לגן ואף ממהר לגננת לקבל חיבוק בוקר טוב.

מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום מירית,
    נשמע מהתאור של הגננת שהילד נמצא במצוקה כלשהי. את מציינת שלא קרה דבר חריג בבית, ייתכן וגם דברים שלא נראים חריגים עבורו הם חריגים. לא ציינת האם יש לו אחים ואחיות, האם אתם בהריון? אולי חל שינוי במצב העבודה של אחד ההורים ולכן הוא פחות פנוי אליו? אולי משהו אחר? כי מהתאור של הגננת נשמע שהילד כרגע לא מוחזק ריגשית. מדוע - אינני יכולה לדעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים

מירית
    09/06/2010

הוא הקטן בבית . יש לו אחות הגדול ממנו בשנה וחצי ואח הגדול ממנו ב-4 שנים. כיצד את מציעה לי לפתור את הנושא? אני משתדלת להיות יותר רגישה כלפיו ולהרעיף עליו חום אבל לא מצליחה לעלות על הסיבה לקושי הפתאומי. אינני בהריון ולא עברנו שינוי משמעותי בחצי שנה האחרונה. מתשובתך אני מבינה שזה אינו תהליך שמאפיין את הגיל - חשבתי בתחילה שמדובר בבדיקת גבולות ורצון לעצמאות. האם ייתכן כי הוא משתעמם פשוט בגן? על אף שיש ילדים הגדולים ממנו בגן אולי הגירויים שסביבו לא מדברים אליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום מירית,
    רמת המצוקה שהגננת מתארת לא תואמת תהליך טבעי של הגיל. העובדה שהוא כל היום לא מרוצה בגן ובוכה הרבה וכן הלאה קצת מדאיגה בכל זאת.
    אני לא יודעת אם הוא משתעמם בגן, אם שי ילדים שגדוים ממנו וילדים בגילו זה לא נשמע י הגיוני, וגם לא שהגירויים לא מדברים אליו. זה גן רגיל וילד רגיל ואין סיבה שהגירויים לא ידברו אליו.
    הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שיש משהו סביב נושא התוקפנות, שלא מקבל בבית או בגן את התגובה ההולמת ולכן הוא מחמיר. לתגובה הולמת אני מתכוונת לקבלה מסויימת של התוקפנות, ועם זאת לשים גבול כשצריך. ייתכן שהגבול נוקשה מדי או גמיש מדי באחד המקומות או שיש פער מאוד גדול בין הגבולות בגן לגבולות בבית.
    העובדה שהבעיה מתפרצת רק בגן אינה מעידה בהכרח שהבעיה מקורה רק בגן, אם כי זאת אפשרות.
    תנסו חשוב בכיוון הזה, ואם זה לא הולך והבעיה ממשיכה להפריע אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת, שבה יכירו אתכם ואולי גם את הילד יותר לעומק ויוכלו לאתר את מקור המצוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו