מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ויכוחיםסיגל08/06/2010
היי , יש לנו שני ילדים; בת-12, ובן -8. יש בניהם כל הזמן ויכוחים ומריבות שעושה רושם שהגדולה איננה אוהבת אותו כלל וכלל, היא כל הזמן מנסה "לשלוט" עליו (בעצם לא רק עליו), להגיד לו מה לעשות ומה לא, מתי, מה ליראות בטלויזיה ובאיזה עוצמה, כשהוא קורא עיתון בבוקר "מפריע" לה העיתון כשהיא יושבת לידו, לאחרונה זה אפילו מחמיר למרות שנלקחים ממנה המון דברים שהיא אוהבת כגון: חברים וחברות, טלויזיה, מחשב, יציאה משותפת עם החברים, אין זה מונע ממנה להמשיך להתנהג כך. הבן לא תמיד מוותר לה וכשזה קורה מתחיל כל הסיפור של בכי, דיבור לא יפה וצרחות בבית, דבר שגורם לו צרידות רצינית ביותר, למרות שהסברנו לבן לא מעט פעמים שאסור לו ליצעוק מיכוון שזה גורם לו לצרידות וכתוצאה מזה לא תמיד מבינים את מה שהוא אומר, אתמול זה היה השיא, חזרתי הביתה לאחר אין ספור טלפונים לעבודתי מהבית, שברקע נשמעים צרחות ובכי, כעסתי על שניהם בצורה מאוד מאוד חזקה, במשך מס' דקות ארוכות לא הפסקתי לצעוק עליהם, במיוחד על בני והכרחתי אותו לצרוח שוב על מנת שיעלם לו הקול לגמרי, הוא כמובן החל לבכות וביקש שאני יעזוב אותו ואחותו "פתאום" באה לעזרתו, בכל מקרה עד שהוא לא צעק פעמיים לא עזבתי אותו. ידוע לי שגרמתי לאיזה שהוא טראומה שיצאה משליטתי, אני בוכה על כך מאז המקרה וצר לי שכך נעשו הדברים, ידוע לי שנהגתי בחוסר חוכמה לחלוטין, אינני יודעת כיצד אפשר לשפר את הנעשה בבית, וכיצד אם בכלל יש דרך שבה אוכל "לתקן" את הנעשה?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויכוחים
סמדר ריינר08/06/2010שלום סיגל,
בודאי שאפשר לתקן. קודם כל צריך להודות בטעות ולהתנצל עליה. כדי שהילד ירגיש שאת מבינה אותו ולוקחת אחריות על מעשייך.
נשמע שהילדים לא מרגישים מוחזקים ריגשית. השתלטנות של ביתך הגדולה לא קשורה לכךשהיא לא אוהבת את אחיה, כמו שראית היא גם יודעת טוב מאוד להתגייס להגן עליו. אלא השתלטנות מלמדת על רמת חרדה גדולה שהיא נמצאת בה מסיבה כלשהי.
נראה לי שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת, כדי לראות מה המצוקה אמיתית מאחורי המריבות של הילדים שלך. אחרי שתובן המצוקה אפשר יהיה לטפל בה והמריבות יפחתו, ולא על ידי עונשים שכפי שאת רואה בעצמך אינם יעילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)