מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שנה נוספת גן חובהלי08/06/2010
שלום.
בני לומד השנה בגן חובה ועבר אבחון מוכנות לכיתה א' והוחלט להשאירו שנה נוספת בגן חובה מכיון שאינו בשל רגשית לכיתה א'.
לכן בשנה הבאה ילמד במסגרת של חטיבה צעירה בכיתת גן.
בנוסף המליץ הפסיכולוג שערך לו את האבחון על טיפול רגשי בקבוצה בשנה הבאה במת"י ,שיהיה למעשה כמו חוג במקום מסוים שמיועד לילדים כמוהו,שקיימת אצלם בעיה רגשית. (קשה לו מאוד עם אנשים חדשים,ילדים חדשים).
שאלתי היא: הוא אמור לעבור איזשהיא ועדה בכדי להתקבל לטיפול הזה (באזור מגורינו),
אם לא יעבור את הועדה הזו,על איזה טיפול(באופן פרטי) נוסף ניתן להמליץ? סוסים יכול להתאים?
כי הוא לפי הבנתי צריך את הקבוצה מסביב...ולא טיפול פרטני של אחד לאחד.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח ל התייחסות...
לי08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה נוספת בגן חובה
סמדר ריינר09/06/2010שלום לי,
לא ידוע לי אם יש צורך בועדה כדי לקבל את הטיפול, נראה לי שזה מידע שאותו פסיכולוג מאבחן יכול בקלות לספק לכם.
ככל הידוע לי קיימים מעט מאוד טיפולים ריגשיים קבוצתיים באופן פרטי בגיל הזה. את יכולה לנסות להקליד בגוגל "מיומנויות חברתיות" או "טיפול קבוצתי בגיל הרך" או שילוב שלהם ולראות מה יעלה, יש מרכזים שעוסקים בטיפולים מהסוג הזה, נדמה שיש מרכז בשם "צעדים" באיזור ר"ג, אולי יש לו סניפים באיזור מגוריכם, אני לא יודעת היכן אתם גרים.
בכל אופן אני לא מכירה את בנך ואני לא יודעת ממה נובע הקושי שלו עם אנשים חדשים וילדים חדשים ובכלל לא בטוח שרק טיפול קבוצתי יכול לעזור לו בזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר,שאלה נוספת..
לי09/06/2010בני עבר את האבחון במסגרת הרגילה,של פסיכולוג מטעם העיריה שממליץ או לא,על עליה לכיתה א'.
הפסיכולוג המליץ על שנה נוספת גן ובנוסף הדגיש שרק טיפול רגשי בקבוצה יסייע לו,מכיון שהוא ממעט להיפגש עם חברים.
מאז האבחון אני מנסה להפגישו עם יותר ילדים מהגן,אך לא תמיד בהצלחה..הוא לרוב לא רוצה.
בימי הולדת של חברי הגן אני נשארת איתו,הוא לא מוכן שאלך.
טיפול עם סוסים יכול לעזור לו?
דרך אגב אנחנו גרים באזור השרון..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קבוצתי
סמדר ריינר10/06/2010שלום לי,
הסיבה שהפגשה עם חברים לא עוזרת לו היא שהבעיה שו הי אלא לפגוש חברים אלאל איך להתנהג ומה לעשות כשהוא איתם.
אני לא תמיד ממליצה על טיפול קבוצתי כדי לטפל בבעיה חברתית, כיוון שזה תלוי ממה נובעת הבעיה החברתית.
טיפול קבוצתי בבעיה חברתית הוא טוב לדעתי כאשר הבעיה הילד בשל לקבוצה אבל חסרות לו מיומנויות. אני ל יודעת אם הילך באמת בשל, והאם הוא מעוניין בכלל בחברים, האם כל המצב מפריע לו, ממה נובע החשש שלו מילדים ואנשים חדשים, האם יש לו חשש ממעברים בכלל? האם זה נובע מחוסר ביטחון עצמי? האם הוא חרד ממשהו? האם עדיין זקוק לקשר מספק של אחד על אחד כדי לגדול בתוכו? את כל זה אני לא יודעת, ולכן לא אוכל להמליץ לך.
טיפול ברכיבה על סוסים עד כמה שאני מבינה אמור לסייע לו בפיתוח קשר עם בעל חיים, להינות מקבלת פידבק חיובי וללא תנאים מהחיה, לסייע בבניית הביטחון העצמי שלו, ובשליטה שלו בגוף שלו ובמיומנות הטכנית הנדרשת לרכיבה גם לשפר את הביטחון העצמי ויכולת התאום עם החיה והתקשורת איתה. זה אולי יכול לסייע בבניית הביטחון עצמי שלו, אבל אני לא יודעת להגיד לך אם זה מספיק כדי לפתור את הקושי החברתי שלו.
אם את גרה באיזור השרון, את יכולה לפנות למרכז להתפתחות הילד ביד התשעה בהרצליה, אני יודעת לפעמים נפתחות שם קבוצות לילדים, ויש שם גם טיפולים פרטניים של מטפלים באומנות.
בהצלחה,סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה,בהצלחה.
סמדר ריינר10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)