דחוף/ בני לא רוצה לעבור לבית ספר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחוף/ בני לא רוצה לעבור לבית ספר
    מיכל
    08/06/2010

יד לי ילד בן 13.5 שנמצא בבית ספר שלא הייתי מגדירה כבית ספר הכי הכי
    אין להם סדר בשנה האחרונה שלוש פעמים החליפו מורים בכיתה של הבן
    בני נמצא בשנה מאוד קריטית מבחינת הלימודים

אני חייבת לציין שאני גרה בחו"ל ופה זה הזמן למבחני בגרות וכו...והכרעה חשובה לגבי המשך התקדמותו. בכיתה של בני יש חמישה בנים כולל בני. ילדים דומיננטים וכל ילד ואישיותו החזקה.
    לצערי המורים שבאו ללמד בעצמם ילדים. למשל מורה בת 20 ולא מספיק חזקה לעמוד מול כל הבנים האלה או בשיעור אחר אנגלית למשל מורה מבוגרת שאין לה כבר סבלנות

לעומת זאת בעוד שתי מקצועות אחרים שתי המורות האחרות נהדרות עם ניסיון ויודעות איך להחזיק את הבנים יפה. ואין שום בעיה .

שאלתי היא: אנחנו רוצים להוציא את בני ממסגרת בית הספר הזה . כי הבית ספר לא טוב. לבית ספר יש שם כבר 20 שנה גרוע.

הבעיה היא שבננו מסרב בכל תוקף לעזוב.

הוא לא רוצה לעזוב לא בגלל הבית ספר אלא בגלל החברים שלו.

אני חייבת לציין שהחברים שלו נחמדים הכל טוב ויפה אבל אני ובעלי רואים שיש השלכה והשפעה מצד החברים על בני לא לטובה. וזה מתבטא בכל מיני שהילד עושה כל מיני משחקי שובבות ונסחף עם האחרים. הוא אומנם לא תלית שכולה תכלת אבל לא עד כדי כך כמו שהמורים מציגים

אבל גם אם אנחנו חושבים שהמורים לא בסדר אנחנו לא מראים ליד הילד אלא ההיפך

אנחנו אומרים לילד המורה היא שמחליטה ושהוא חייב להתנהג בהתאם. ואם המורה לא רוצה שהוא ילעס מסטיק אז שיוציא את המסטיק ושלא ילעס בכלל...אפשר להגיד שאנחנו משתדלים לתפוס אותו קצר ולהסביר לו שהוא זה שיכול להיפגע עם הוא נסחף עם כל מיני תעלולים למינהם.

אז זהו יש את עניין הבית ספר והשני זה הילדים.
    הוא לא רוצה לעבור לבית ספר אחר הוא ילד מאוד סוציאלי ואהוב יש לו הרבה חברים

ואנחנו חושבים להעביר אותו דחוף לבית ספר אחר

השנה הזו מאוד קריטית לילדים.

מה עלינו לעשות כהורים?

חשובה לי התשובה היום

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא רוצה לעבור בית ספר

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום מיכל,
    תראו, נושא הלימודים בגיל הזה הוא פחות חשוב להתפתחות מהנושא החברתי. לימודים אפשר תמיד להשלים. אף אחד לא מבטיח לכם שבבית ספר יותר טוב הוא ילמד יותר טוב. יש מחקרים שמראים שהזמן הבשל מבחינה ריגשית ושכלית להשלמת בגרויות הוא בכלל בגילאים שאחרי הצבא ולא בגיל ההתבגרות הקלאסי.
    הדבר היחיד שאולי יכול להטריד, הוא האם הבן שלכם נמצא בסכנת הדרדרות עקב חבירה לילדים שליליים. לא ציינתם מה זה נקרא "נסחף למעשי שובבות", שובבות זה בסדר, אבל יש דברים מסוכנים, או שעוברים את הגבול - מבחינת האלימות, הסיכון וכו'. אם זה משהו כזה צריך לטפל בכך בהקדם, וייתכן שגם יהיה נכון לעבור בית ספר, אם כי זה לא הטיפול היחיד. אם זה לא המקרה, לא הייתי כופה עליו מעבר בית ספר.
    עם זאת, אם אתם חושבים שהוא בסיכון וזה נראה לכם הכרחי עקב כך לעבור בית ספר - אז לא שואלים אותו, ורושמים אותו לבית ספר אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו