בן 12 עם ODD ומסרב ללכת לפסיכולוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 12 עם ODD ומסרב ללכת לפסיכולוג
    רונן
    08/06/2010

השאלה שלי היא האם אני חייב להכריח אותו בכוח ללכת? עניין זה קשה במיוחד מפני שהוא בגובה שלי וחזק פיזית ובפעם האחרונה שלקחתי אותו הוא ברח והייתי צריך להתחנן אליו שיחזור לחדר...אני באופן אישי לא מאמין ב"טיפול בכוח" מפני שאז הוא לא יפנים שום התנהגות חדשה וגם אני לא מאמין באיומים של מוסד סגור וכו"...מפני שזה יעשה רק יותר גרוע....אני מאמין שזה צריך לבוא ממנו וכשהוא יבוא ויבקש ללכת לטיפול אז זה יהיה אפקטיבי,יש לנו המון שיחות על הנושא אבל עדיין הוא מתנגד ואומר שפסיכולוג זה רק למשוגעים...הסברתי לו שגם אני בטיפול כבר שנתיים ואני לא משוגע ובנוסף אמרתי לו שהרבה אנשים היו רוצים ללכת לטיפול אבל אין להם כסף לזה...מה אני אמור לעשות? הפסיכולוגית אומרת שאני צריך להפעיל עליו את סמכותי כאב ולהכריח אותו לבוא לטיפול ובסוף הוא יתרגל וירצה...אבל הבן שלי יכול להגיב באלימות קשה שאני אצטרך לערב משטרה כמו שקרה פעם אחת {הוא בן 12} וזה רק יכניס אותו לחרדה יותר גדולה ויחמיר את המצב...האם אתה חושב שצריך לגרור אותו בכוח לטיפול? בנוסף לפעמים הוא מדבר אלי בזילזול ואני מתעלם ממנו אבל כשהוא רגוע אני אומר לו שזה לא נעים לי שהוא מדבר אלי כך ולא נעים לי שהוא טורק לי טלפונים...הפסיכולוגית אמרה לי שלא נותר בי טיפת אגו...האם אני צריך להעמיד אותו במקום באותו רגע או שזה בסדר איך שאני נוהג? יש לו קריזות ואני רוצה ללמד אותו גמישות והתנהגות אחרת...אם אצעק עליו בחזרה איך הוא ילמד שאפשר אחרת? האם אני טועה? אני חייב לציין שאני תמיד מדבר איתו בערב כשהוא רגוע על ההתנהגות שלו אבל לא עושה לו "נעלב וברוגז" האם באמת לא נותר בי אגו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 12 עם ODD

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום רונן,
    אני חושבת שאתה צריך לקבל מהפסיכולוגית הדרכה ספיציפית יותר איך בדיוק להיות סמכותי עם הבן שלך. נראה לי שאתה מבולבל ויש לך אי הבנה לגבי מה נקרא סמכות הורית. סמכות הורית זה לא לצעוק, לא לאיים במוסד סגור, אבל גם לא להגיד לילד עם הפרעת התנהגות "זה לא נעים לי" - זה כמעט כמו לטפל במחלה קשה עם אקמול...סליחה על ההשוואה.
    אתה בהחלט טועה. ילד עם בעיית התנהגות צריך שיכריחו אותו לבוא לטיפול אם הוא לא רוצה, ואתה בהחלט צריך להעמיד אותו במקום באותו רגע אם הוא טורק לך טלפונים.
    אתה צריך ללמוד להתנהג בסמכותיות, זה עניין של טון ושל ביטחון ושל נחרצות ושל עיקביות. נסה לקבל הדרכה יותר ספציפית מהפסיכולוגית בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת במאת האחוזים-שיניתי "פאזה"

רונן
    15/06/2010

בעקבות האיבחון ואחרי שנים שהייתי מאוד קשוח איתו חשתי רגשי אשם איומים שאולי אני גרמתי לו להפרעה...אני חייב לציין שכתינוק הוא היה בעל מזג קשה ביותר {כוונתי לבכיין נוראי} כשגדל הפך לעקשן בצורה שיכולה להוציא מהדעת ולכן הייתי קשוח איתו מאוד מפני שהוא היה מוציא אותי מדעתי...בעקבות האיבחון היו לי תחושות אשמה קשות שאולי גרמתי לו להפרעה הזו ולכן הפכתי לוותרן מידי...לאחרונה הוא החל לדבר בצורה מזלזלת,לומר שיחזור ב-8 בערב וחוזר ב-10 בלילה בלי להודיע מראש ולא לענות לטלפונים בכוונה עד שהתחלתי להרגיש שאני מפספס פה משהו-לקחתי את הספר של רוס גרין "ילד פיצוץ" צעד אחד יותר מידי קדימה...עכשיו אני מתחיל לחזור לעצמי...לא קשוח מידי אבל לא וותרן בצורה מוגזמת...מלבד זאת הבן שלי החל טיפול עם קונצרטה 36 מ"ג במקום הרטלין ויש שיפור אבל אני לא רוצה לפתוח פה לשטן מפני שזה רק היום הראשון...גם אמרתי לו שהכדור עושה רק 10% -ו 90% זה עבודה שלו על עצמו!
    אגב קראתי על אישה שיש לה ילדה מאומצת וגם היא לוקה בהפרעה מרדנית מתנגדת...אני לא יודע איך היא גידלה אותה אבל עושה רושם שהיא כן דואגת לכן ,כמה אבסורדי שזה נשמע,אני מבין שאני לא אשם בזה שהוא ככה...אחרי ככלות הכול יש לי גם שתי בנות נוספות מחוננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה, בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    16/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו