מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות אצל ילד לילדים גרושיםמרינה09/06/2010
אני אמא לילד מקסים בן 3, שהוריו גרושים. ישנם הסדרי ראייה, הוא רואה את אביו פעמיים בשבוע.
היליד מתנהג לרוב באופן בודק גבולות "נראה מה תעשי אם אני לא אקשיב לך", שינויי מצב רוח חריפים, חוסר ריכוז, התקשות בהרדמות...
אנחנו גרושים כבר שנה, והמצב מסובך:
1. שני ההורים סטודנטים ועובדים - תורם לחוסר קביעות אצל הילד, ורמת עייפות אמל ההורים.
2. לאב ישנן בעיות פסיכיאטריות מאובחנות, ועם זאת הוגדר "כלא מסוכן לילד".
3. התקשורת בין ההורים מסתכמת בהעברת הילד בצורה אילמת לחלוטין (עקב חוסר רצון של האב לדבר בכלל).
4. בטח ישנן תופעות אשר פשוט אופייניות לגיל הזה.
איך אפשר לדעת מה משקלו של כל "סעיף"? איך אפשר להקל על הילד? ליצור "סדר" בראש אצל ילד שעדיין לא יכול לבטא את עצמו מילולי? איך אפשר לדעת אם לילד בעיות פסיכיאטריות תורשתיות? או להעריך את השפעתו של מצב האב על הילד?
זה הרבה שאלות, אבל בבקשה, תעזרו לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד להורים גרושים
סמדר ריינר09/06/2010שלום מרינה,
לדעתי לא כל כך משנה מה משקלו של כל סעיף, אנחנו הרי לא מטפלים לפי קילו:-) וזה מאוד מוקדם ובהחלט מוקדם מדי להעריך אם לילד יש בעיות פסיכיאטריות. בודאי העובדה שהוא בודק גבולות לא מעידה על כך.
אני הייתי מציעה לך להתייחס אליו בשלב זה כלילד רגיל, שזקוק לגבולות, וזקוק לעזרה מילולית כדי להגדיר את קשייו.
בזמן שהוא אצלך השתדלי לשמור על עיקביות ועל זמנים מסודרים, להתייחס מילולית לקשייו (עכשיו קשה לך, אתה עייף ולא רגיל בעשה הזאת ...וכו')ולשמור על גבולות, ותנסי להיות קצת פחות עסוקה במה קורה אצל האב היות ואין לך שליטה על זה ורק מכניס חרדה ולחץ נוספים.
עשי אצלך סדר והתעסקי במה שקורה אצלך, ואחר כך נראה.
אם את לא מצליחה, ניתן בהחלט לפנות להדרכת הורים כדי לא להיות לבד עם כל הקשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)