בעיות התנהגות אצל ילד לילדים גרושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות אצל ילד לילדים גרושים
    מרינה
    09/06/2010

אני אמא לילד מקסים בן 3, שהוריו גרושים. ישנם הסדרי ראייה, הוא רואה את אביו פעמיים בשבוע.
    היליד מתנהג לרוב באופן בודק גבולות "נראה מה תעשי אם אני לא אקשיב לך", שינויי מצב רוח חריפים, חוסר ריכוז, התקשות בהרדמות...
    אנחנו גרושים כבר שנה, והמצב מסובך:
    1. שני ההורים סטודנטים ועובדים - תורם לחוסר קביעות אצל הילד, ורמת עייפות אמל ההורים.
    2. לאב ישנן בעיות פסיכיאטריות מאובחנות, ועם זאת הוגדר "כלא מסוכן לילד".
    3. התקשורת בין ההורים מסתכמת בהעברת הילד בצורה אילמת לחלוטין (עקב חוסר רצון של האב לדבר בכלל).
    4. בטח ישנן תופעות אשר פשוט אופייניות לגיל הזה.

איך אפשר לדעת מה משקלו של כל "סעיף"? איך אפשר להקל על הילד? ליצור "סדר" בראש אצל ילד שעדיין לא יכול לבטא את עצמו מילולי? איך אפשר לדעת אם לילד בעיות פסיכיאטריות תורשתיות? או להעריך את השפעתו של מצב האב על הילד?
    זה הרבה שאלות, אבל בבקשה, תעזרו לי :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד להורים גרושים

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום מרינה,
    לדעתי לא כל כך משנה מה משקלו של כל סעיף, אנחנו הרי לא מטפלים לפי קילו:-) וזה מאוד מוקדם ובהחלט מוקדם מדי להעריך אם לילד יש בעיות פסיכיאטריות. בודאי העובדה שהוא בודק גבולות לא מעידה על כך.
    אני הייתי מציעה לך להתייחס אליו בשלב זה כלילד רגיל, שזקוק לגבולות, וזקוק לעזרה מילולית כדי להגדיר את קשייו.
    בזמן שהוא אצלך השתדלי לשמור על עיקביות ועל זמנים מסודרים, להתייחס מילולית לקשייו (עכשיו קשה לך, אתה עייף ולא רגיל בעשה הזאת ...וכו')ולשמור על גבולות, ותנסי להיות קצת פחות עסוקה במה קורה אצל האב היות ואין לך שליטה על זה ורק מכניס חרדה ולחץ נוספים.
    עשי אצלך סדר והתעסקי במה שקורה אצלך, ואחר כך נראה.
    אם את לא מצליחה, ניתן בהחלט לפנות להדרכת הורים כדי לא להיות לבד עם כל הקשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו