מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בעייתיאנה09/06/2010
שלום.
יש לי שניי ילדים אחד בן שנתיים וחודשיםם והקטנה בת שנה ו4.הבעיה בבן הגדול הוא ילד עצבני מאוד,על כל דבר קטן הוא בוכה לדוגמא הוא רוצה גלידה אני נותנת לו ואז הוא מבקש עוד פעם ואני אומרת לו לא ומתחילה ה"קריזה" הוא מתחיל להרביץ לאצמו לאבא שלו ולאחותו ולא מפסיק לבכות במשך שעות, אני מרימה אותו על הידיים מנסה להרגיע אותו ושום דבר לא עוזר,אפילו לעשות מקלחת הוא עושה בלאגן לא רוצה מתחיל לבכות להרביץ הוא "נדלק" על כל דבר קטן וזה הופך ליהות סיוט במשך שעות. לא מזמן הוא התחיל ללכת לגן ביחד עם אחותו ביום הראשון בגן הוא עשה להם בלאגן נשך ילדים, הרביץ לילדים ,בגן הוא לא ישן צהריים שהוא רגיל מגיל קטן הגננת אומרת שהיא לא מצליחה להרדים אותו והוא חוזר הביתה עייף, ומתחיל להתעצבן אלינו כל מילה שלא במקום מצידנו הוא מתחיל לעשות בלאגן ולא שותק במשך שעות אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות כי זה לא נורמלי שילד כזה קטן כל כך עצבני אני חשבתי על טיפות הרגעה אבל מפחד לתת לו כדי שלא התמכר.
בבקשה תעזרי לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שקשה לו.
סמדר ריינר09/06/2010שלום אנה,
ייתכן שמה שקורה יכול להתמתן ולהיהפך הרב היותר קל עם תגובות מתאימות מצידכם. ייתכן שכל פעם שהוא חוטף "קריזה" אתם מזועזעים, נעלבים מעצם העובדה שהילד שלכם מתנהג כך, אולי אתם חשים חוסר אונים ולחץ, משדרים אותו לילד, מנסים בטוב, ברע, בצעקות וכלום לא עוזר וכו', והמצב רק מחמיר.
ייתכן והמפתח לכל העניין הוא בקור הרוח שלכם. כל הילדים בגיל הזה חוטפים "קריזה", בודקים גבולות, משתוללים וכו', אבל במקרים שבהם ההורים לא נלחצים, ולא מתרגשים זה נרגע יותר מהר.
כשוהא חוטף "קריזה" חשוב מאוד לא לאבד את קור הרוח, אם הוא מרביץ, צריך להחזיק לו את הידיים עד שהוא נרגע, ולא להמשיך לנהל איתו "דיונים" או "צעקות" או הטפות מוסר עד שהוא נרגע. לא נורא אם צורח, שיצרח, אתם ממשיכים בשלכם.
אחר כך, אחרי שהוא נרגע, אפשר לברר מה קרה, ואיך אפשר בפעם הבאה להתמודד אחרת (כשאמא עסוקה היא לא יכולה לתת לך, אם תמתין, תקבל אחר כך) צריך לחזור על זה הרבה פעמים, עם המון סבלנות, ובלי כעס, הכעס לא עוזר כך הוא מקבל כלים ופתרונות להתמודד עם התסכול שלו בדרך אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה10/06/2010כן פעם הינו צועקים אליו אבל בזמן האחרון אנחנו פשוט יושבים בשקט בפינה ונותנים לו זמן להירגע אבל הוא לא מוותר . לדוגמא אתמול הוא בא מהגן ורצה גלידה נתתי לו ואז הוא רצה עוד אחד נתתי ומשום מה הוא התחיל להתעצבן על כולנו התחיל לבכות הרמתי אותו על הידיים ניסיתי להרגיע אותו וכלום לא עזר באותו זמן בעלי היה במקלחת והבן רצה אליו הוא נכנס למקלחת ובוכה כמו משוגע כשיצא המשיך לבכות עד שלא הלבשתי אותו ויצאנו החוצה, הוא נרגע כשהגיע זמן ללכת הביתה התחיל הבכי,וזה כבר מתחיל לייאש כי מאז שהוא חזר מהגן הוא בוכה עד שעה 9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר10/06/2010שלום אנה,
כן, אבל בתאור שלך חסר החלק שפירטתי שמבררים אחר כך מה קרה ונותנים לו כלים אחרים להתמודדות. כל עוד אין לו הוא ימשיך לצרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)