אוננות מוגברת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוננות מוגברת
    סוזי
    01/11/2007

בתי בת ה-5 בבעית אוננות קשה. מגיל 3 הילדה מאוננת בשיפשופים על כל חפץ שניתן.
    בהתחלה זה היה בכל מקום,היום זה הצטמצם לזמן שהותה בגן בלבד.
    בשנה שעברה היתה בטיפול פסיכולגי קצר ועם הזמן הפסיקה.
    היום כשהיא בגן חדש חזרה למצב שבו היתה בתחילת שנה שעברה והגגנת שלה זימנה אותי לשיחה לגבי הענין.
    הילדה בכל מקום ובכל פינה מחפשת לאונן ולא מפסיקה.
    הגננת מבקשת רגליים למטה,ישיבה נאותה וקשב אליה-כך כל היום.
    אני אבודת עצות וכבר לא יודעת מה לעשות איתה-זוהי בעיה שקיימת כבר שנתיים.
    הילדה מודעת למצב וכשרואה שרואים אותה אומרת מייד -"אני לא עשיתי נעים" "אני ישבתי יפה".
    מה עלי לעשות-לחזור לטיפול פסיכולגי? ואם כן אודה על המלצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות מוגברת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות מוגברת ואוננות נורמטיבית

שושי יעקובי
    01/11/2007

סוזי שלום
    אוננות של ילדים בגילאי 2-5 היא פעילות טבעית של גילוי העונג ממגע באברי המין של עצמם. עבור הילדים זוהי פעילות מהנה שהם מסוגלים לבצע אותה בעצמם ועבור עצמם. לעיתים פעילות זו הופכת להיות לפעילות מרגיעה שהילד משתמש בה במצבי מתח, חרדה ואי שקט. אם האוננות הופכת להיות מופרזת ואף כפייתית אז יש להתייחס אליה כסימן למצוקה וכן - לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    בתאור שלך את בתך, האוננות שלה בעבר היתה מופרזת וזכתה להתיחסות ולטיפול פסיכולוגי, זה הפחית את תדירותה. כיום, האוננות חזרה להיות בתדירות מוגברת ואת גם מתארת מעבר לגן חדש שעשוי להיות הגורם לשינוי בהתנהגותה של בתך. בשלב הראשון אני מציעה לך לשוחח עם הגננת (שיחה אישית ב"ארבע עיניים" כדי לצור ברית אמיתית ושיתוף פעולה) ולברר דרכה מה קורה לילדה בגן מבחינה רגשית, איך היא מרגישה עם הגננת, החברים, הסביבה החדשה וכדומה. זה יאפשר לך לקבל תמונה רחבה יותר על הילדה ועל מקורות אפשריים למצוקה. וכן - לפנות לטיפול פסיכולוגי במידה ואת רואה מצוקה רגשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו