מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כעסים שמתבטעים בצרחותחנה10/06/2010
שלום רב,
בתי בת 2 ותשעה חודשים , עכשיו עוברת תקופת גמילה מחיתולים.
שזה עוד ענין בפני עצמו.
כשאומרים לה לא! והיא כן רוצה, גם אם זה לא שלה, או מסוכן או פשוט לא .
היא מאוד נעלבת
בגן היא גם צורחת , בבית היא בסדר גמור, אבל נעלבת כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה, בדרך שהיא רוצה
לדוגמא אם אני אומרת לה שאני רוצה לשטוף לה ידיים והיא לא רוצה אז היא נעלבת וכועסת ,
אבל אני כן שוטפת אבל זה פשוט לא נעים לי
אני לא יודעת למה בגן היא צורחת , זה גן פרטי בבית יש הרבה ילדים ואצלי היא בת יחידה
האם יש לי ממה לדאוג...
הילדה שלי מאוד חברותית, והיא אוהבת את הגן .
בחוץ מאוד אהובה אבל ברגע שלא מקבלת ,לדוגמא :את הכדור ,היא מתחילה לבכות
כמובן שיש גם זמנים שהיא מבינה ומתנהגת יפה מאוד ומקשיבה לי ולאביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות
סמדר ריינר10/06/2010שלום אור,
אין ממה לדאוג אלא פשוט לתת לה כלים אחרים להתמודדות. את מפרשת התנהגות תוקפנית כעלבון כלפייך כאם וזו גישה לא נכונה ולא עוזרת. ילידם בגיל הזה בודקים גבולות, זה נורמלי ובריא, וזה לא אומר על האימהות שלך שום דבר. פשוט צריך להציב את הגבולות בצורה נחרצת ולגם לתת לה כלים אחרים להביע תסכול (כמו להמתין כשלא מקבלת מייד, לקחת משחק אחר כשהמשחק שהיא רוצה לא פנוי, וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה רוצה גבולות
חנה10/06/2010את צודקת , הילדה שלי מאוד חכמה ורוצה גבולות אני שמה לב לכך
רק שאני לא הבנתי איך אני אמורה לתת לה להביע את התסכול.
אתמול דיברתי איתה, ואמרתי לה שהיא יכולה לדבר איתי במקום להעלב או לצעוק בגן ,
שאני אוהבת אותה ורוצה רק את הטוב בשבילה.
האם זאת הדרך ,או שבנוסף גם לתת לה עוד אפשרויות
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה רוצה גבולות
סמדר ריינר10/06/2010שלום אור,
בגדו לזו הדרך, יש עוד אפשרויות גם. בכל אופן הייתי עושה את זה באופן יותר ענייני. זה נכון שאת אוהבת אותה ורוצה את הטוב בשבילה אבל למה זה רלוונטי בהקשר הזה? זה סוג של הסבר למה חשוב לך שהי אתעשה מה שאת אומרת? זה משהו שאת אמורה להסביר בכלל? זה יכול ליצור מצב כאיןלןו היא עושה לך טובה אישית ואת מתחננת, וזה לא מסתדר טוב עם מסר של גבולות.
מסר של גבולות צריך לעבור בתצורה ברוה ונחרצת - לא צורחים. אחר כך אפשר לשבת איתה ולהגיד לה, כשהיא נרגעת - מה עושים במקום לצרוח? למשל אפשר לחכות עד שיגיע תורך, למשל אפשר לשחק בבובה השניה עד שהבובה שרצית תתפנה, וכו'. אלה כלים. לדבר איתךם זה גם כלי, אבל לא היחיד. נשמע לי שאת קצת עסוקה בקשר של ביתך איתך באופן שלא משחרר אותה ויוצר תלות וכן הופך עניינים התפתחותיים טבעיים וכלליים לעניינים אישיים של הקשר וזה לא תורם. לא הכל קשור אלייך ובגן את לא נמצאת, היא צריכה כלים אחרים, תני לה כלים שיתנו לה עצמאות ולא רק כלים שמדגישים כמה אמא חשובה ואוהבת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה13/06/2010תודה רבה , אני אנסה ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)