מה חשוב יותר חברים או חינוך טוב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה חשוב יותר חברים או חינוך טוב?
    שירה
    10/06/2010

שלום,
    שמי שירה ואני אמא לשני ילדים בן בן 8 ובת בת 5.3. אני נמצאת בדילמה, לא מצליחה להגיע להחלטה ומבקשת את עזרתכם. להלן פרטי הבקשה
    בתי הקטנה מופנמת, ביישנית וחסרת בטחון, גדלה במסגרות החינוך עם עוד 6-7 ילדים ברצף של 3-4 שנים, קבוצה שהפכה למאוחדת ומגובשת מאוד עד היום. בשנה שעברה נעשתה חלוקה לגנים ואני חשבתי (לתומי) כי חינוך טוב עדיף על פני חברה וביקשתי לשבץ אותה בגן בו נמצאת היום בידיעה שכל חבריה שובצו בגן אחר, היה לי מאוד ברור כי חברים היא תמצא ולאור הכרותי עם הגננת הידועה בכישוריה כראויים לשבח בתחום החינוך, העדפתי את השיבוץ בגן זה. במהלך שנת הלימודים עקבתי אחר הנושא החברתי של בתי והרגשתי כי אינה מתחברת כל כך עם ילדי הגן (משחקת איתם בלית ברירה בשעות הגן) ובשעות אחה"צ העדיפה יותר לשחק עם חבריה הותיקים (למרות שמעט מאוד הזמינה והלכה לילדי הגן). היום אמורה לעלות לגן חובה, שיתפתי את הגננות בתחושותיי והן אמרו כי הן לא רואות כל בעיה חברתית, לדבריהן היא לא מהילדות הבולטות במיוחד, אך גם לא יושבת בצד בזמן משחקים.
    כיום, ממש לפני השיבוץ לשנת הלימודים הבאה עלי להחליט האם להשאיר אותה בגן זה או להעבירה לגן השני, אשמח לדעת אילו השלכות יש למהלך כזה, האם יגרום לנזק או יתרום? ומה עלי להחליט?
    אני חושבת כי בחברת החברים הותיקים הילדה מרגישה בטוחה ופתוחה יותר. אשמח ואודה להתייחסות. שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה וחינוך

סמדר ריינר
    10/06/2010

שלום שירה,
    אומנם אני מחזיקה בדרך כלל בדיעה שהעניין החברתי חשוב יותר. עם זאת לא בטוח שלביתך יש בעיה חברתית אמיתית. היא משחקת גם עם ילדי הגן בגן וגם עם חבריה ה"ותיקים" אחר הצהריים, ואני לא בטוחה שיש בעיה כל כך גדולה כרגע. ייתכן שהיה עדיף אם היית רושמת אותה מהתחלה לגן השני, אבל עכשיו ליצור מעבר נוסף זה גם דבר שיש לו מחירים. לא הייתי משגעת את הילדה, והייתי מנסה להפיק סיפוק מכך שהיא למעשה הגדילה את מעגל החברים שלה, ויש לה כנראה כישורים חברתיים סבירים ואולי אפילו טובים, וזה שהיא נראית לך מעט מופנמת זה לא אומר בהכרח שזו בעיה בקנה מידה כזה שצריך לעבור מסגרת בשבילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו