ילדה בת 5.5 שלא משתתפת במסיבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5.5 שלא משתתפת במסיבות
    שלומית
    11/06/2010

שלום,
    ביתי בת החמש וחצי אינה משתתפת במסיבות. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון?
    הנושא הנ"ל מטריד אותי, משום שביתי משתפת פעולה לאורך כל החזרות ויודעת את כל הריקודים של המסיבה, אך כאשר מגיע רגע האמת היא אפילו לא מוכנה לשבת עם החברים - היא פשוט נצמדת אלינו ולא מוכנה לזוז. נסינו לברר איתה , מדוע היא לא משתתפת ואין לה הסבר.
    ברור לי שיש ילדים שהם בישנים , אך שכפי שראיתי מתוך 35 ילדים גם הבישנים השתתפו ורק הבת שלי לא!
    האם זו בישנות יתר? האם צריך לטפל בנושא, או שפשוט להניח לה? איך בכלל אני אמורה לנהוג במסיבות?
    חשוב לי גם לציין שבפגישת הכרות שהיתה לנו עם היוצעת של בית הספר לקראת שנה הבאה, היא שיתפה מעט מאוד פעולה, מה שנראה ליועצת כהתנהגות חריגה.
    כמו כן, חוץ מהמקרים הנ"ל היא ילדה מאוד חברותית, מלאת שימחת חיים, חכמה, חייכנית, כך שלא ברור לי ?!

אודה על תשובתכם, שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5.5

סמדר ריינר
    11/06/2010

שלום שלומית,
    מה שאת מתארת זה סוג של חרדה חברתית. השאלה היא כמה זה מפריע. האם זה לידי ביטוי פעם בשנה במסיבת סוף שנה? או שלאורך כל השנה היא ממעטת להשתתף במפגשים בגן, לא באה לידי ביטוי וכו'. כי אם כן זה עלול להפריע לה בכיתה א' כיוון שבבית הספר יש דרישה להשתתף בשיעורים. לכן אם זה משהו שנראה מפריע כדאי לפנות לייעוץ ולטפל בו, אם זה לא כל כך משמעותי כרגע, אפשר לנסות לחכות עם זה כי היא עוד קטנה, ולראות בהמשך.
    בכל מקרה לא הייתי ממליצה ללחוץ עליה. אפשר לנסות לעודד אותה בעדינות, אבל לא להכריח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו