אבחון הפרעת קשה בגיל שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבחון הפרעת קשה בגיל שנה וחצי
    אמא מודאגת
    11/06/2010

שלום רב,

בני בן שנה וחצי (ילד יחיד כרגע)
    מבחינה פיזית : מאוד מפותח (התחיל לזחול גחון בגיל 4 חודשים, עמד בגיל חצי שנה, התחיל ללכת לפני גיל שנה).
    יודע לטפס כמעט על כל דבר (ספות, כסאות, שולחן, מסוגל להרים את עצמו לחצי מגובה השיש במטבח), רוצה לקפוץ ממקומות גבוהים (משועשע מתגובותינו המודאגות).
    בחוץ הוא משתולל, רץ ולא נח לרגע. לא מקשיב כשאנו קוראים לו לעצור או להפסיק מביצוע פעילות כלשהיא.

מבחינה שכלית: עדיין לא מדבר (ממלמל ונוהם בעיקר) אבל יודע להצביע על האור, מוחא כפיים ומנפנף לשלום, רוקד כשמבקשים ממנו. מצביע ומסתכל על האור כששואלים 'איפה אור'.
    כששואלים אותו איפה בימבה או לגו או נעליים, רץ ומביא. כשרוצה לצאת החוצה הוא מביא את הנעליים שלי ומנסה לנעול לי אותן.

מבחינה מוטורית: יודע לבנות מגדלים גבוהים וסימטרים מלגו. משחיל טבעות על מוט מבלי לפספס, מחזיר צבעים לקופסא, בג'ימבורי מניח קוביות אחת על השניה בצורה סימטרית.
    שם את הטלפוןן/נייד על האוזן שלו או שלי.

אבל (וזה אבל גדול), אינו מוכן לקבל מרות בשום פנים ואופן. המילה 'לא' אינה מקובלת עליו. מתעקש על ביצוע פעולה למרות שאנו אוסרים עליו. אנו חוזרים על האיסור מספר פעמים אך הוא מתיישב על הרצפה/או נשכב ומתחיל לצרוח.
    אני לא יודעת אם הוא מסרב לציית כי לא מבין את המשמעות או כי הוא מתעקש לא לקבל מרות.
    ניסינו 'פסק זמן/פינת חשיבה', אנו אומרים לא ומרחיקים אותו מהמקום אך הוא חוזר לזה (מס' רב של פעמים) כבר תקופה ארוכה.
    חוסר הרצון להקשיב כבר הביאה למצב קיצוני ביחס של הגננת שלו אליו בגן ונאלצנו להוציא אותו.
    אני לא חושבת שיש לו בעיית שמיעה כי הוא מסתובב כשמוחאים כף, או קוראים לו או כשמישהו פותח את הדלת.
    ללכת איתו למקומות ציבוריים זה ממש מבלתי אפשרי. הוא לא יושב לרגע, רץ לכל פינה, מנסה לטפס ונוגע בכל דבר.

אני תוהה שמא מדובר בהפרעת קשב, או בעיית הבנה בסיסית של מרות ואיסור.
    האם יש טעם ללכת לאבחון בגיל כזה?
    האם יש מקום לחשד להפרעת קשב לפי מה שתיארתי?
    אשמח לכל תגובה/עיצה

בתודה, האמא המודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה וחצי

סמדר ריינר
    11/06/2010

שלום לך,
    לא ניתן לאבחן הפרעת קשב בגיל כזה. אם אתם מרגישים שאתם ממש לא מסתדרים אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים אליה אתם שייכים באיזור מגוריכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו