תוקפנות מילולית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תוקפנות מילולית
    רינה
    11/06/2010

בני בן 8.5, מסיים עכשו כיתה ב'. ילד סנדוויץ לשני אחי נוספים.
    תמיד הוא היה "הילד הטוב". עוזר לכולם, חבר של כולם, תלמיד טוב ואח טוב.
    לאחרונה, קיבלתי תלונות רבות (מהורי ילדים וגם מהמורים), על כך שבני מעליב מילולית את הילדים, ללא כל סיבה מיוחדת (הוא לא מקלל אותם רק פוגע בהם).
    לדוגמא: נכנס לכיתה ואומר לכולם: "שלום מכוערים". או אומר לילדה: "את עניה כי את שותה מים מהברז בחוץ" וכו'.

כשאני/המורה, שואלת אותו למה הוא מדבר ככה, הוא לא עונה בכלל.
    הוא מאוד מאוד מאוד מופנם, לא מספר שום דבר כמעט (לא דברים טובים שקורים לו, כמו הצלחות שיש לו בכיתה, ולא דברים רעים, כמו הערות ביומן וכו').

יש לי הרגשה שעובר עליו משהו, ואני לא מצליחה לדובב אותו.
    כיצד עלי לפעות, כיצד אני יכולה לעזור לו להפתח.
    כשאני שואלת מה עובר עליו, הוא אומר כלום והדמעות מציפות את עיניו.

תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוקפנות מילולית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוקפנות מילולית

סמדר ריינר
    11/06/2010

שלם רינה,
    את כנראה צודקת שמהו עובר עליו. ייתכן שהוא חש שקשה ו למצוא את מקומו בדרך אחרת, ולא מספיק רואים אותו, ורגישים לצרכיו, והוא גם איבד את היכולת לספר עליהם עליהם בעצמו מרוב שהוא חש שאין לכך סיכוי וייכתן שלכן הו אכל כך מופנם. אולי הוא רגיל קחת מקום רק דרך זה שהוא מוותר על צרכיו ולכן הוא נחשב ילד טוב, כי זה נורא נוח לכולם, אבל בפנים הוא זועם.
    צריך לנסות שוב ושוב לשאול אותו, הדמעות שהציפו את עיניו מעידות על כך שהשאלה הייתה במקום, צריך להמשיך לשאול ולא לוותר. ייתכן גם שכדאי לא רק לשאול אלא להציע תשובה אפשרית, למשל להגיד - "אולי לא מספיק התייחסנו אליך עד היום, אולי אתה מרגיש שאתה מוותר המון וזה לא פייר" יש לי הרגשה שאחרי הזמנה כזו ייפתח המעיין והדברים יתחילו לצאת...
    בנוסף כדאי לקבוע זמן איכות שבועי לבד שלו עם אחד ההורים ולהתחיל לתת לו מקום כמו שהוא זקוק ולא כמו שהיה נוח עד עכשיו. ילד טוב ונוח יכול להיות ילד מאוד מטעה, זה נורא נוח לנו, אבל לפעמים זה מזיק לו. שימו לב לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. אנסה זאת

רינה
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו