רגרסיה בגמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בגמילה מחיתולים
    עינת
    12/06/2010

ביתי בת שלוש. לפני חודשיים התחלנו עם גמילה מחיתולים והתהליך הלך נהדר. לפני כמה ימים היא ישבה בשירותים לעשות פיפי וכאשר ישבה היא ראתה ז'וק בתוך המים באסלה. היא נבהלה נורא. מאז היא מסרבת לעשות פיפי וקקי בשירותים האלה וכל שאר השירותים בבית. היא אומרת שהיא מפחדת מהז'וק. בינתיים היא עושה קקי ופיפי בתחתונים או על הריצפה ובכל מקום שאנחנו הולכים אליו היא לא מוכנה לעשות שם את צרכיה ומתחילה לבכות.
    הלכנו וקנינו ג'וק מפלסטיק ואמרנו לה שמצאנו אותו והיא ראתה שאנחנו שמים אותו בשקית וביחד איתה הלכנו החוצה לפח וזרקנו אותו.
    גם זה לא עזר. אני ממש לא יודעת מה לעשות. ברור לנו שהיא עברה טראומה קשה. האם לשים אותה שוב בחיתולים, או להמשיך ולתת לה לעשות פיפי וקקי בתחתונים ועל הריצפה. הבעיה היא שאנחנו לא ממש יכולים לעזוב את הבית איתה במצב כזה.
    אשמח לקבל עיצה מה לעשות.
    תודה
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בגמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה במסגרת תהליך גמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/06/2010

עינת שלום,
    לא נראה לי מתאים לתאר את האירוע של הג'וק כטראומה קשה, ייתכן שמה שראתה ביטא פחד שהיה קיים קודם - מעשיית הצרכים, מה"תוצרים" שגופה מוציא ומהישיבה על האסלה שמפחידה ילדים רבים.
    מאוד אהבתי את הרעיון היצירתי שלכם עם הג'וק מפלסטיק, כדאי להשתמש ברעיונות נוספים כאלה, מלאי הומור ומתאימים להבנה של ילדתכם, בהחזרתה לשגרת הגמילה. בהחלט אין להסכים עם עשיית הצרכים בתחתוניה או על הרצפה (באופן גורף, כמובן שיש פספוסים רבים והם חלק מהתהליך הנורמטיבי). כדאי לנסות לשלב סיר ולעשות בו את הצרכים, לרוב זה כלי שמאפשר את המעבר לשימוש באסלה. אני לא חושבת שנכון שתהליך הגמילה של בתכם יהיה מה שמניע פעילויות שונות שלכם, כמו יציאה לבילוי משפחתי. זה מסר גם לא נכון לילדה סביב האמונה שלכם בכוחותיה להצליח בתהליך.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו