מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדהמיכל12/06/2010
יש לי תאומים בני שנה וחצי (בן ובת). עד לפני שבוע נועה הלכה לישון כל יום בשמונה-שמונה וחצי, נרדמה לבד בקלות ואפילו ביקשה "למיטה" או "לישון".היא ילדה מקסימה ושמחה, מגיל שנה הולכת ומדברת, מאוד בוגרת וחכמה.שמנו לב שהיא נבהלת נורא מרעשים ובעצם מכל דבר כמעט. אני מרגיעה אותה הרבה, ומסבירה לה על הרעשים. גם כשאחיה התאום בוכה היא נבהלת ובוכה איתו. בשבוע האחרון כשאנחנו נכנסים בערב לחדר השינה היא מתחילה לצעוק "הגנן, הגנן", מצביעה על החלון ולא מסכימה להיכנס למיטה. היא ממש נכנסת לחרדה ואני מרגיעה אותה במשך הרבה זמן ( אין גנן, הגנן הלך...)כשבסופו של דבר היא נרדמת עליי. היא מתעוררת בחמש בבוקר ושוב מתחילה עם צעקות "הגנן, הגנן". אני לא חושבת שקרה משהו עם "הגנן". לפעמים כשאנחנו בגינה יש רעש מאחת החצרות ואנחנו מסבירים לה שזה הגנן. אתמול הלכנו והראנו לה אותו ומה הוא עושה. זה לא עזר.
אני לא יודעת מה לעשות.
מעבר לעובדה שזה מתיש, אני מרגישה שהיא ממש מפוחדת וגם שהרגלי השינה הטובים שלה נהרסים...
אולי עשיתי משהו לא בסדר? למה היא פחדנית כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר שירי שדה שרביט12/06/2010מיכל שלום,
נראה לי שהקושי של נועה הוא יותר סביב ההבנה הקוגניטיבית המתפתחת, והיכולת שלה להבין שבפרידה מכם בלילה היא יותר חשופה לסכנות (הרי אתם לא צמודים אליה, אלא בחדר סמוך). חשוב למצוא אמצעים שירגיעו אותה ויאפשרו לה להיות יותר בטוחה- אולי להוסיף סיפור נוסף כשהיא במיטה, בובה אהובה, או להשאיר אור רב יותר דולק מאשר בדר"כ. כיוון שעד היום הרגלי השינה היו תקינים, אין סיבה שלא תחזרו לשגרה בהקדם. אתם יכולים ללוות את ההרדמה בהסברים מרגיעים על היותכם בחדר הסמוך, אבל לא הייתי נכנסת מדי להסברים על ה"גנן", במיוחד לא בלילה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)