חרדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • חרדה
    מיכל
    12/06/2010

    יש לי תאומים בני שנה וחצי (בן ובת). עד לפני שבוע נועה הלכה לישון כל יום בשמונה-שמונה וחצי, נרדמה לבד בקלות ואפילו ביקשה "למיטה" או "לישון".היא ילדה מקסימה ושמחה, מגיל שנה הולכת ומדברת, מאוד בוגרת וחכמה.שמנו לב שהיא נבהלת נורא מרעשים ובעצם מכל דבר כמעט. אני מרגיעה אותה הרבה, ומסבירה לה על הרעשים. גם כשאחיה התאום בוכה היא נבהלת ובוכה איתו. בשבוע האחרון כשאנחנו נכנסים בערב לחדר השינה היא מתחילה לצעוק "הגנן, הגנן", מצביעה על החלון ולא מסכימה להיכנס למיטה. היא ממש נכנסת לחרדה ואני מרגיעה אותה במשך הרבה זמן ( אין גנן, הגנן הלך...)כשבסופו של דבר היא נרדמת עליי. היא מתעוררת בחמש בבוקר ושוב מתחילה עם צעקות "הגנן, הגנן". אני לא חושבת שקרה משהו עם "הגנן". לפעמים כשאנחנו בגינה יש רעש מאחת החצרות ואנחנו מסבירים לה שזה הגנן. אתמול הלכנו והראנו לה אותו ומה הוא עושה. זה לא עזר.
    אני לא יודעת מה לעשות.
    מעבר לעובדה שזה מתיש, אני מרגישה שהיא ממש מפוחדת וגם שהרגלי השינה הטובים שלה נהרסים...
    אולי עשיתי משהו לא בסדר? למה היא פחדנית כזו?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חרדה

    ד''ר שירי שדה שרביט
    12/06/2010

    מיכל שלום,
    נראה לי שהקושי של נועה הוא יותר סביב ההבנה הקוגניטיבית המתפתחת, והיכולת שלה להבין שבפרידה מכם בלילה היא יותר חשופה לסכנות (הרי אתם לא צמודים אליה, אלא בחדר סמוך). חשוב למצוא אמצעים שירגיעו אותה ויאפשרו לה להיות יותר בטוחה- אולי להוסיף סיפור נוסף כשהיא במיטה, בובה אהובה, או להשאיר אור רב יותר דולק מאשר בדר"כ. כיוון שעד היום הרגלי השינה היו תקינים, אין סיבה שלא תחזרו לשגרה בהקדם. אתם יכולים ללוות את ההרדמה בהסברים מרגיעים על היותכם בחדר הסמוך, אבל לא הייתי נכנסת מדי להסברים על ה"גנן", במיוחד לא בלילה.
    בהצלחה,
    שירי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו