פחד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד
    אחת
    15/04/2007

שלום,
    יש לי אחות בת 11 ואתמול קרה מקרה שהפחיד מאוד את אחותי- שכנה אחת התעצבנה וצעקה עליה בצורה די לא נורמאלית ואחותי כל כך נבהלה עד שברח לה פיפי במכנסיים והיא חזרה היסטרית הביתה. כבר אחרי שהיא הגיעה אמא שלי פחדה שלא יהיו לזה השלכות אך כמובן לא הראתה את זה לאחותי וניסתה להרגיע אותה. בלילה אחותי קמה עם חום גבוה והיא חולה, הייתכן ויש קשר לזה שהיא נבהלה כל כך?
    תודה רבה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להרגיע

ענת זפרני
    15/04/2007

כל הכבוד לך שאת בתור אחות מבררת שואלת כותבת ומתעניינת
    זה משקף לאיזו משפחה חמה אחותך גדלה - ומדוע היא נבהלה כל כך מיחס שונה.
    אחותך בת ה-11 חוותה חוויה לא נעימה. הכי חשוב לדעתי, לערוך לה הפרדה בין העולם שלה לעולמות אחרים: ישנם אנשים רבים בעולם והיא תצטרך ללמוד להכיר אותם, היא יכולה להבין שהשכנה הזו היא לא חלק מעולמה, ממי שהיא חייבת להתייחס אליו או מי שישפיע עליה. את הזכות הזו יש רק לאנשים שלה. והשכנה היא לא חלק מהם.
    המון ילדים חשים ביטחון כשהם מבינים עולם דיכוטומי: "שלי" או "לא שלי" זוהי שפה ברורה שנותנת סדר ומאפשרת שליטה.
    נסו ללוות אותה בחום אהבה ותמיכה ולתת לה לבטא את ההרגשה. לתת לגיטימציה לפחד ולתת לה אפשרות להכיל את החוויה בזמן שלה. לא להאיץ בה ולא לדוש בה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו