מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5.5 - מכות עם ילדיםא12/06/2010
שלום
יצאנו לטייל עם בני בן ה-5.5 במגרש שעשועים,שם הוא נפגש עם חבריו מהגן.יחד איתם היה ילד בן 8 לערך אני לא מכירה אותו. איכשהו העניינים הסתבכו,מישהו קילל למישהן ויצא שהבן שלי נתן מכה בעין לאיחד הילדים. כל הקבוצה (5-6- ילדים) באו אליי להתלונן. הילד הגדול הצית את האש במילים "ניתן לך מכות רצח",מה שגרם לבן שלי לתגובה אגרסיבית. הייתי גם עם תינוקת שהתחילה לבכות אז אמרתי שהולכים הביתה וכל הקבוצה הזאת התחילה לרדוף אחרינו עם צעקות וזריקת כל מיני דברים. הבן התחיל לרדוף אחריהם - בקיצור כולם התנפלו עליו והתחילו כמעט לבעוט בו.הכל נגמר בבכי כמובן והם ברחו.ההורים לא היו ולא ראו כנראה כי די התרחקנו.ניסיתי לעצור אותם,אבל ה היו הרבה ועוד הייתי עם עגלה.
מצד אחד,הבן התחיל ראשון במכות - אשם.
מצד שני, בא לי לבכות אחרי שראיתי אותו מקבל מכות מהילדים.
הסברתי לו אחר כך שלא מרציבים ושאף חד לא ישחק איתו עם יתנהג ככה .התאפקתי מלרחם עליו כי קיבל "מה שמגיע לו",מצד שני מרגישה רגשות אשם ,פתאום הוא נראה לי קטן ולא מסוגל להגן על עצמו.
חשוב לציין שיש לו נטיה ללמוד סברים רעים מאחרים וכל פעם הוא בא מהגן עם דיבור בסגנון "אשבור את העצמות...." וכו'.
איך הייתי צריכה להגיב במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע חריג וחמור
ד''ר שירי שדה שרביט12/06/2010א' שלום,
להבנתי, יש כאן שני עניינים. ראשית, עברתם היום חוויה נוראית של אלימות. מהדברים שכתבת חשתי חוויה של סיכון בפגיעה ממשית וחוסר יכולת להגן על עצמך, ואלו הן תחושות נוראיות וקשות. לגבי האירוע הספציפי הזה, אני חושבת שתפקידך כאם הוא לדאוג לבנך, להרגיע אותו ולשדר לו ביטחון.
אולם יש נושא נוסף שהכרחי לטפל בו, והוא ההתנהלות של בנך, שמעוררת תגובות תוקפניות מהסביבה. הוא עלול להסתבך בפגיעות של ממש, יותר מכפי שחוויתם היום. אני מבינה שיש לו נטייה להתגרות באחרים, אולי מכיוון שהוא מרגיש חלש ופגיע, ואולי לא פיתח כישורים חברתיים מספיקים כדי לפתור סכסוכים בדרכים תואמות יותר. סביב הבעיה הזו, אתם ההורים צריכים לעשות כל שביכולתכם כדי לסייע לו לפתח התנהלות חברתית טובה ויעילה יותר - ראשית כדאי לעודד תגובות והתייחסויות "נעימות" (גם אם הוא אומר דברים שליליים או כועס, זה בסדר אך שיאמר זאת באופן שאינו מתלהם), ולא לקבל אמירות תוקפניות כמו "לשבור את העצמות". רצוי מאוד להתייעץ עם הגננת כיצד לסייע לו לפתח כישורים חברתיים טובים יותר. אם יהיו לו חברים שיגיעו אחה"צ ויהיו לו קשרים יותר אישיים עמם, הדבר יסייע לו לחוש ביטחון רב יותר וללמוד לפתור מחלוקות בדרכי שלום. רצוי גם להקדיש זמן למחשבה, לאלה דמויות חיקוי הילד חשוף, איך הויכוחים מתנהלים בבית וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)