התנהגות ילד בן 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילד בן 4.5
    ע
    13/06/2010

בני בן 4.5 ולאחרונה התחיל להתנהג בצורה שונה.
    הוא פוצע את עצמו (כנראה מתוך שינה) באוזניים וגם בפנים.
    הוא בורח:אספר מיקרה שהיה השבוע:היינו בבריכה בית מלון בצהריים הודעתי שהולכים לישון כדי שיהיה כח לפעילויות של הערב. הוא התחיל עם "הקריז" השתטח על הריצפה אבל בכל זאת ניכנס למעלית ועלה כשיצאנו מהמעלית הוא פשוט ברח. חיפשנו 20 דקות קראנו לו והוא לא ענה לבסוף מצאנו אותו בקומה מעל(הוא עלה במדרגות וישב שם ולא ענה בכוונה). היום הגננת בבוקר צלצלה שהוא ברח מהשער של הגן והם רדפו אחריו.
    אני חייבת לציין שהוא בדרך כלל ילד טוב, ובשנה האחרונה עברו עליו כמה דברים קשים:
    1. נולדה לו אחות שלוקחת המון צומת לב מהסביבה (היא יפה ואין אחד ברחוב שלא מגיב,גם הוא מאוד יפה רק שהוא כבר גדול)
    2. אני ובעלי נפרדנו לפני חצי שנה לחודשיים וכמעט הגענו לכדי גירושים(גרתי עם הילדים אצל ההורים שלי) אבל הם היו בקשר יומיומי עם בעלי. חזרנו אחרי טיפול זוגי ובחצי שנה האחרונה הכל מצויין בבית. אני יודעת שאי אפשר לשכוח מה שהוא עבר.
    איך עליי לטפל בהתנהגות זו כי היא מסוכנת.
    תודה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילד בן 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילד בן 4.5

סמדר ריינר
    13/06/2010

שלום לך,
    קודם כל זה חשוב שאת רגישה ומבינה מה עובר עליו ואיך זה קשור. הצעד הבא הוא לדבר איתו על כך. להגיד לו שהדברים שהוא עושה מסכנים אותו ואת דואגת. להמשיך ולהגיד שעברו עליו הרבה דברים, גם את ואב אנפרדתם וחזרתם, והוא בטח דאג ונבהל והיה לו קשה והוא היה עצוב, ואולי הוא עדיין דואג, או חושב שזה בגללו. כאן הייתי עוצרת ואמרת לו שזה ממש לא בגללו ושניכם מאוד אוהבים אותו. ונותנת לו להגיב, ואחר כך מתייחסת לתגובה שלו. בהמשך גם הייתי אומרת לו שהוא בטח שמח על הולדת אחותו מצד אחד אך מצד שני זה אולי גם קשה לו, כי כבר פחות שמים לב אליו. גם כאן הייתי מחכה שהוא יגיב ומתייחסת. גם אם הוא לא מגיב לדברים, זה לא נורא, מה שחשוב זה שהוא שמע, והוא יודע שאפשר לדבר דבר על הדברים האלה ושמנסים להבין אותו והוא לא לבד. בהמשך גם הייתי מייחדת לו זמנים קבועים בשבוע של בילוי עם אחד ההורים ללא האחות ומנסה לתת לו תשומת לב באופן שיעזור לו להפסיק לחפש תשומת לב רק בדרך שהוא התרגל לאחרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה...ועוד שאלה קטנה

ע
    13/06/2010

באותו רגע שהוא ברח במלון..נתתי לו עונש לא להיכנס לבריכה. האם זה נכון לתת עונש באותו הרגע של המעשה?
    כמובן שהיום כשהוא יחזור מהגן אדבר איתו לפי הצעתך ואני בטוחה שהוא יבין כי שוב...הוא ילד טוב ואני רואה שהתנהגותו נובעת ממצוקה .
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונשים

סמדר ריינר
    13/06/2010

שלום לך,
    אני חושבת שבדרך כלל עונשים הם דבר מיותר, משפיל ולא משיג את מטרתו. באותו רגע של המעשה, צריך בהחלט להבהיר לו את החומרה והסיכון. עונש לא נראה לי שיעזור כל עוד לא נפתרה המצוקה שגרמה למעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי...עזרת לי מאוד תודה!

ע
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו