ביתי בת ה 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה 4
    עינת
    13/06/2010

שלום,
    אני אמא לבת 4 , ילדה מקסימה, אינטליגנטית מאוד לגילה ורגישה מאוד. ארצה להתייעץ לגבי מספר התנהגויות ששמנו לב אליהם לאחרונה. אינני יודעת מתי זה התחיל או אם זה בכלל לא התקיים בעבר(ורק עכשיו שמנו לב) ובכל זאת חשוב לי לציין כי לפני 7 חודשים נולדה לנו בת נוספת. אז כך, אנו מרגישים שהיא מאוד חרדה לשלומה של התינוקת, היא נכנסת להיסטריה של צרחות " אמא לא.."כאשר אני רוחצת את התינוקת באמבטיה הגדולה ולא באמבטיה הקטנה. היא חוששת שהיא תיפול לי, או שאעזוב אותה בכוונה( כך היא טוענת). יכול להיות שכאשר התינוקת הייתה מאוד קטנה
    ורחצתי אותן במקביל אמרתי לה שאני צריכה להשגיח עליה כדי שלא תיפול לכן אני לא יכולה להתפנות אליה כפי שעשיתי בעבר. או למשל כאשר התינוקת זוחלת על הרצפה היא מיד רצה אליה ומרימה אותה ומעבירה אותה אל השטיח " כדי שלא תקבל מכה..." לדבריה. אבל זה לא מופנה רק כלפי הקטנה זה היה בעבר כאשר הייתה בת שנתיים(!!) כלפי הכלבה שלנו. היא לא הסכימה שאביא אותה לגן השעשעועים כדי שלא יפגעו בה ילדים. אנחנו מוטרדים מרמות החרדה שלה(ואנחנו לא מתנהגים כך עם הקטנה וגם לא היינו חרדים כל כך עם הגדולה) ולא יודעים כיצד להתמודד עם זה שום דרך שבה ניסנו להרגיע לא עוזרת. מה לעשות?
    ולהתנהגות השנייה שאולי היא תלויית גיל, היא מספרת הרבה מאוד סיפורים ומשלבת אותה בתוכם, או כאשר אני מספרת לה על ארוע שקרה לי, היא מיד מגיבה ב.." את יודעת כשהייתי גדולה ואת לא היית אז קרה לי בדיוק אותו הדבר...". השבוע היא עשתה קעוקע מדבקה על המצח ובבוקר הורדנו לה ונשארו סימנים, הגננת התקשרה לשאול מה קרה. אז סיפרתי לה והיא ספרה לי שכששאלו את ביתי מה קרה היא סיפרה שהייתה בחוף הים ושם עלה עליה סרטן וצבט אותה במצח ואח"כ היינו בביה"ח.
    כשבאתי לקחת אותה אותה וסיםרתי לה מה אמרו לי בגן היא אמרה שזה נכון שבאמת עלה עליה סרטן ו...לא רציתי להתווכח איתה אבל אני לא יודעת האם זה בסדר או נורמלי ההתנגות הזאת.
    מצטערת על ההודעה הארוכה אך אשמח לעזרה.
    בתודה

עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4

סמדר ריינר
    13/06/2010

שלום עינת,
    לגבי עניין הסיפורים שהיא ממציאה זה נורמלי גמרי לגיל. זה עדיין גיל שבו המציאות והדמיון יכולים להתערבב וזה לא אומר משהו פתולוגי בהכרח.
    לגבי החרדה, אני לא בטוחה אבל יש לי הרגשה שאולי החרדה לכלבה ולתינוקת היא דרך להתמודד עם הקושי שלה עם התוקפנות של עצמה.
    למשל לגבי התינוקת ייתכן והיא משתמשת בחרדה כדי להימנע ממחשבות שהיא אולי רוצה שהתינוקת תטבע (זה בסדר, זה קורה בגיל הזה כשיש קנאה באחים...)ועצם המחשבה הזו, הלא מודעת היא כל כך מפחידה - שהיא מיד מועברת על ידי ההגנות מחשבה שאת תעשי לה משהו בכוונה.
    גם לגבי הכלבה, כלבים הרבה פעמים מייצגים תוקפנות, וייתכן שהיא חוששת שהכלבה תיפגע מהילדים אבל בעצם אולי היא בעצמה לפעמים כועסת ומתעצבנת והייתה רוצה שהכלבה תתקוף אותם בשבילה או משהו כזה.
    אם זה כך, כדאי לברר מה הם המסרים בבית לגבי תוקפנות ורגשות שליליים, עד כמה הם לגיטימיים, עד כמה מותר להביע כעסים וכו'.
    צריך להבין שתוקפנות היא דבר חיובי וחשוב כל עוד היא בשליטה ולא הופכת לאלימות. מותר לילד להגיד למשל, בלב, או בבית - "הלוואי שזה וזה ימות" ואז אפשר ללבן את זה, לראות למה כל כך כועסים, לתת הבנה והכרה לכעס ולעלבון ואחר כך להגיד - טוב, אולי לא צריך שהוא ימות, אולי מספיק לנצח אותו בפעם הבאה במשחק:-) אבל אם התגובה היא "פויה, אסור להגיד דברים כאלה! אתה ילד רע!" נניח, אז המסר הוא שאסור להרגיש כך, וזה לא פותר את הבעיה כי ממשיכים להרגיש כך אבל לא יודעים מה לעשות עם זה ומרגישים המון אשמה שיכולה להפוך לחרדה.
    כיוון נוסף הוא שאולי שבגלל שביתך לא מבדילה תמיד עדיין בין דמיון למציאות, היא חוששת שאם היא חושבת על משהו הוא יכול להתגשם וקשה לה להבין בצורה מוחשית שלא כל דבר שאנחנו חושבים גם קורה אלא שאפשר לעצור את זה בדרך.
    כאן זה עניין של בשלות, וכשתפיסת המציאות שלה תשתפר, אולי זה יעזור גם עם החרדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עינת
    14/06/2010

היי,
    ראשית המון תודה על התשובה . אמשיך לבחון את התנהגות "החרדתית שלה" ואנסה לשקף לה על פי הצעותייך ואראה מה תגובותיה.
    שאלה נוספת היא לגבי מידת הרגישות שלה. היא נפגעת מאוד מהר ודברים שלא בהכרח מופנים כלפיה. למשל: היינו בבריכה וילדים שיחקו לידה והשפריצו זה על זה וגם היא חטפה שפריץ שלמים (מן הסתם), תגובתה הייתה מיד עלבון ובכי " הם השפריצו עלי בכוונה..".גם בגן היא מוצאת את עצמה בכל מיני סיטואציות בהם אימרות או מעשים שלא מופנים כלפיה מיד נתפסים בעינה ככאלה המכוונים אליה. והיא מאוד נפגעת ומשוכנעת שזה נעשה בכוונה כלפיה. הגננת טוענת שיש פער מאוד גדול בין רמת האינטלגנציה שלה, והתפיסה שלה לבין הרגישות שלה ואלה המקומות שבהם זה ניכר.
    מה לדעתך קורה אצלה וכיצד אפשר לעזור לה להבין שיש ארועים בחיים שלא בהכרח מופנים כלפיה?
    אגב, זה מתקשר לסיפורים הדימיונים שלה, שבו כל ארוע אמיתי שאני מספרת לה מיד הופך לחלק מחייה ומתלבש לה מצויין על אירוע דימיוני שהיא חווה/מספרת.
    תודה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום עינת,
    חשיבה ילדית מתאפיינת בכך הילד חושב שהוא מרכז העולם והכל קשור אליו.
    חשוב להסביר לה שזה לא כך, וגם לתת הסברים אלטרנטיביים למה קרה חוץ ממנה.
    יש כנראה פער בין האינטילגנציה של הילדה לבשלות הריגשית שלה. זה פער שאמור להצטמצם עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו