האם התנהגות חריגה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם התנהגות חריגה?
    אביב
    02/11/2007

יש לנו ילד בן 5 ו-8 חודשים, יותם. ילד סנדוויץ' בן נ' בן ה-7 עוד מעט, ובין י', בן שנה.
    מאז שנולד י' יהונתן הפך קולני יותר, רגוע פחות.
    אנחנו מודאגים מכמה דברים בהתנהגות הלכאורה מינית שלו. מעבר לכך שהוא מרבה לשחק בבולבול (מתאים לגיל?)
    הוא גרם לחברים שלו בשתי הזדמנויות בתקופה האחרונה, ובתחכומו הרב, להוריד את מכנסיהם בשעת משחק ולהיות עירומים. ועד כמה שידוע לנו (לא היינו נוכחים בשני המקרים) זה נגמר בזה, לא הבנו מהאירוע על נגיעות או התנהגות מעבר לאקסהביציוניזם הזה.
    בפעם אחרת ראיתי אותו מנסה להוריד טיטול לאחיין שלו בן ה-3.
    באירוע נוסף הוא חזר מהגן כשהבולבול מלא קוצים קטנים, אחד מהם דרש את סיועו של פראמדיק. כשנשאל אמר "אמא יש לנו קקטוס בגן".
    אנחנו מודאגים מההתנהגות ולא יודעים כיצד לנהוג ועל מה מלמדים הדברים.
    נשמח לעצתך.
    י' וא'
    צפונה מכאן
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם התנהגות חריגה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיניות

שרון באומל
    03/11/2007

שלום אביב
    ההתעניינות של בנך במין תואמת את גילו ואני לא חושבת שיש סיבה לדאגה רבה. אולם, כיוון שהתעניינותו במיניות גברה בעת האחרונה, הייתי מציעה לשוחח עימו על כך. למשל: על הפרטיות שבמיניות. הייתי מנסה לומר משהו בנוסח: "שמעתי שאתה ועוד שני ילדים הורדתם את המכנסיים והראתם את הבולבול אחד לשני. אתה יודע, זה נורא נעים וכייף לגעת בבולבול, אבל לכל אחד יש את הבולבול שלו וכל אחד יכול לגעת רק בבולבול שלו ולעשות זאת במקום פרטי ושקט כמו במיטה או לבד בחדר. אנחנו לא נוגעים בבולבול בחצר בגן וגם לא נוגעים בבולבול אחד של השני".
    בנוסף, ייתכן שעקב לידת אחיו, התעוררו אצל בנך שאלות בנוגע לכיצג מגיעים תינוקות לעולם. הייתי קונה ספר או מספרת בשפה פשוטה כיצד זה קורה. אני מציעה שאתה ואשתך תמצאו משהו התואם את גילו של הילד.
    כמו-כן, אני מציעה להישאר עם היד על הדופק ולראות לאן מנשבות הרוחות לאחר השיחה, או לראות אם יש לבנכם שאלות נוספות בנוגע למיניות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו