מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל "המרי"אמא15/04/2007
שלום שמי רינה ויש לי תינוק בן שנה וחצי חכם ומקסים ורציתי לספר שיש לו אחיין בן שנתיים וחצי שגר קרוב אלינו והם נוהגים להיפגש המון גם לי וגם לגיסי חשוב מאוד שיגדלו יחד ויהיו חברים קרובים.
רציתי לספר על האחיין שעובר עכשיו את גיל "המרי" והוא ילד מאוד מאוד חכם ובכל פעם שהוא ובני נפגשים הוא לא רוצה לשתף אותו בצעצועיו וגם כאשר מגיע אלינו הוא טוען שכל המשחקים הם שלו ולא נותן לבני לשחק ולוקח לו כל מה שבני נוגע בו למרות שזה שייך לבני.
גיסי וגיסתי מחמירים איתו מאוד ודורשים ממנו להתנהג יפה ולא לחטוף משחקים ואף מענישים ע"י הכנסה לחדר להירגע כאשר זה מגיע לידי אלימות והתפרעות . רציתי לדעת כיצד עליי להתנהג במצב זה כי אני לא מתערבת בחינוך של האחיין האהוב שלנו ואנו משתדלים ליצור בינהם תמיד הרמוניה ודואגים לומר להם תמיד שהם אוהבים את חד השני וחברים טובים ושגם אנחנו אוהבים אותם מאוד. שלשום קרה מקרה של התפרצות מצד האחיין והוא נכנס לחדר אצלו בבית להירגע ואח"כ חזרו והוא ביקש סליחה מבני, ובני ישב עם ספר והאחיין רצה את אותו הספר שהיה לבני ביד ובעלי לקח לבני את הספר ואילץ אותו לוותר בשביל האחיין שלו אני חשבתי שזה לא היה נכון לעשות כי הוויתור צריך להגיע ממנו לבד ולא בדרך של אילוץ, בני בכה אך בעלי הצליח להסיח את דעתו מהספר ולמצוא עבורו משחק אחר. אני כמובן השתדלתי לא להתערב בסיטואציה זו.
רציתי לשאול האם זו הדרך ללמד את בני לוותר לאחרים והאם זה נכון לעשות זאת , יש לציין שבני תמיד היה וותרן ורק היום הוא לומד לעמוד על שלו ולא לוותר בגן לילדים אחרים על משחקים וצעצועים שמעניינים אותו. וכמו כן רציתי להתייעץ לגבי האחיין שמבלה עם בני המון ולדעת כיצד עלי להתנהג עם בני במצבים שהאחיין מתפרץ והאם זה שכל הזמן מזהירים את האחיין מלהכות ולא לחטוף ולא להתנהג לבני לא יפה רק מפתח אצלו אנטיות כלפי בני ומרחיק ביניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין בני דודים.
שרון באומל15/04/2007שלום רינה.
אני חושבת שזה מקסים שאתם מקפידים לשמר את הקשר המשפחתי. כמו שאת כותבת, האחיין שלך נמצא בדיוק בגיל בו הוא אמור להתפרע ולעמוד על שלו, ואמור לחטוף צעצועים וכו'. זה חלק מתהליך הנפרדות וקבלת העצמאות שלו וזה תקין לגמרי. אני חושבת שזה נכון שאת לא מתערבת בחינוך שלו, כי זה רק יכול ליצור סכסוכים. לבנך יש עוד זמן עד שיגיע לשלב הזה, ולכן הוא נראה לך וותרן. בגיל שנה וחצי ילדים נוטים "לוותר", מתוך אי בשלות להבנת הסיטואציה כפי שאנו רואים אותה. או במילים אחרות, הם לא מבינים שזה ויתור. זו נראית להם הדרך הנכונה להתנהג. אני מבטיחה לך שהיוצרות עוד יתהפכו (בעוד כשנה). מה שחשוב הוא שכשהם יגדלו, ישארו להם זכרונות טובים של קרבה והדדיות והם יוכלו להיות חברים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
